buna seara as avea si eu nevoie de un raspuns de la dumneavoastra bunica mea vrea sa vanda casa, bunicul meu a decedat acum 10 ani fara a se face succesiunea iar bunica afacut act de mostenire ginerelui ei acesta impreuna cu ea vor sa vanda dar mai intai vor face succesinea .dupa care vor sa dea fiecarui mostenitor partea lui se poate?
bunica meaare 2 copii o fata care a decedat anul trecut (adica mama mea) si un frate care este in viata mama mea a avut 3 copii si un sot care sunt in viata bunica mea a facut acte de mostenire ginerelui ei adica tatalui meu pe toate bunurile mobile si imobile ei vor sa vanda casa deorece nu se inteleg cu fratele mamei(cumnatul tatalui meu respectiv copilul bunicii)mentionez ca acestia locuiesc impreuna! dupa ce fac succesiunile dupa bunicu si respectiv a mamei mele ei pot sa vanda avand procentaj mai mare dandu-i lui(cumnatului tatalui meu respectiv copilul bunicii)partea lui de mostenire in bani fara a fi de acord el eu stiu ca i noi avem drept dupa mama dar am cedat pentru tata
urmare a decesului bunicului dvs, bunica dvs detine 1/2 di totalul mostenirii plus 1/4 din cealata jumatate.in acelasi timp, mama dvs cu fratele dansei,aveau dupa decesul tatalui lor(bunicul dvs) o cota de 1/16 fiecare din mostenire
bunica dvs,atat timp cat este in viata,poate sa dispuna dupa bunul plac de cota ce ia revenit dupa sotul decedat(bunicul dvs).
ca sa nu fie probleme,sugwerz a se intocmi acte de vanzare cumparare.orice alte acte"de mostenire" intocmite de bunica dvs, pot fi anulate sau supuse reductiunii la decesul dansei.
ca atere;ar fi indicat ca in prezent sa se deschida succesiunea dupa bunicul dvs air in ce va priveste pe persoana dvs impreuna cu ceilati 2 frati inteleg ca doriti sa renuntati toti in favoarea tatalui tocmai sa nu fie lucrurile complicate.
dupa aceea, sugerez cele mai sus mentionate(incheierea un contract de c/v cu bunica si tatal dvs)
Putin ajutor va rog
Eduard1
Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa.
Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil.
... (vezi toată discuția)
Succesiunea
baciu mihaela
vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)