avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul si indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul si indemnizatia de crestere a copilului

daca sunt somera si am ramas insarcinata mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 20:30, 21 Februarie 2011
Puteti, dar pentru un raspuns corect trebuie sa precizati:
- de cand si pana cand sunteti in somaj?
- care este data prezumata a nasterii?
Aveti dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului daca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

Sunt luate in calculul celor 12 luni necesare pentru solicitarea indemnizatiei pentru cresterea copilului chiar si perioada in care ati beneficiat de ajutor de somaj
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ccc din somaj iuliusovidiu iuliusovidiu Buna ziua. Sotia este somera. Intrucat este insarcinata, doreste sa intre in Concediu crestere copil din somaj. Conform legii, perioada de CCC constituie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin 1 - codul muncii danieluca2001 danieluca2001 buna ziua! am si eu o nelamurire. sotia mea a primit preaviz pe 20 zile conform art sus-mentionat. daca ramane insarcinata in perioada somajului poate ... (vezi toată discuția)