avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 65 alin 1 - codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 65 alin 1 - codul muncii

buna ziua! am si eu o nelamurire. sotia mea a primit preaviz pe 20 zile conform art sus-mentionat. daca ramane insarcinata in perioada somajului poate beneficia de indemnizatie si concediu de crestere a copilului pana la 2 ani conform legii?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:24, 29 Decembrie 2008
Da, poate beneficia de CIC , intrucat perioada in care a beneficiat de indemnizaţie de şomaj intra in calculul celor 12 luni
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa realizati timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ajutorul de somaj se include in categoria veniturilor profesionale supuse impozitului.
Ultima modificare: Luni, 29 Decembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic nicotorok nicotorok Am o nelamurire: o angajata a fost in somaj , a fost angajata din somaj pe un alt post in 15.11.2009, este insarcinata si cu data de 01.01.2010 a adus la firma ... (vezi toată discuția)
Somaj taky_mika taky_mika va rog frumos cine poate sa-mi raspunda urgent la problema care o am ?am fost angajata timp de 13 luni pe cartea de munca iar acum am fost data in somaj ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ralupic ralupic Buna ziua tuturor! Sunt insarcinata si as dori sa stiu care ar fi solutia(daca exista una) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea ... (vezi toată discuția)