avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua tuturor! Sunt insarcinata si as dori sa stiu care ar fi solutia(daca exista una) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.Precizez ca sunt in somaj din 01.01.2010 pana la 01.07.2010 iar data aproximativa a nasterii este 15 Noiembrie .Din cate am inteles si femeile aflate in somaj beneficiaza de aceasta indemnizatie numai ca la mine somajul se termina in Iulie adica cu 5 luni inainte de a naste.Cum ar trebui sa procedez pentru a o obtine?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:29, 16 Martie 2010
Pentru a beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (sau, în cazul copilului cu handicap, până la 3 ani) asiguratul, fie mama sau tata, ori una dintre persoanele care au adoptat copilul, cărora li s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care au copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, precum şi persoana care a fost numită tutore, trebuie ca în ultimul an anterior datei naşterii copilului, să fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Prin venituri se înţelege valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venituri.
Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei .....
Incercati sa mai prelungiti somajul cu niste concedii medicale si apoi, dupa incetarea somajului, pentru lunile care mai raman pana la nastere, incheiati o conventie civila de prestari servicii (sau contract de colaborare) cu o persoana juridica oarecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/posnatal mihaela zarnescu mihaela zarnescu Buna seara, as vrea sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de indemizatia de crestea copilului in cazul in care el cotizeaza la casa de asigurari ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului monicaciuc monicaciuc Buna Ziua, Sunt in 15 saptamani de sarcina si in luna ianuarie am avut 5 zile concediu fara plata , iar in luna februarie 10 zile concediu fara plata. Va ... (vezi toată discuția)
Cic nicotorok nicotorok Am o nelamurire: o angajata a fost in somaj , a fost angajata din somaj pe un alt post in 15.11.2009, este insarcinata si cu data de 01.01.2010 a adus la firma ... (vezi toată discuția)