avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vechime in munca CCC din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vechime in munca CCC din somaj

Buna ziua.
Sotia este somera. Intrucat este insarcinata, doreste sa intre in Concediu crestere copil din somaj. Conform legii, perioada de CCC constituie vechime in munca, serviciu si specialitate. Perioada de soamaj constituie stagiu de cotizare asimilat, nu vechime in munca. In cazul ei...se ia in considerare vechimea in munca in profesia pe care a avut-o inainte de a intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 26 Octombrie 2012
Ca sa beneficieze de concediu de crestere si ingrijire copil, sotia trebuie ca, 12 luni anterioare datei nastreii, sa fi realizat venituri profesionale sau sa se afle in perioada asmilata.
Deci va putea beneficia de cic daca somajul si / sau perioada de activitate acopera toate cele 12 luni dinanite de data nasterii.
Desigur, acopera, are continuitate in activitate. Insa ce vechime in munca va fi considerata? Cea avuta inainte de a intra in somaj sau...ce a de somer(nu mi se pare credibil)
1. Nu inteleg la ce vechime in munca va referiti, pentru ce va intereseaza, la ce vreti sa folositi aceasta vechime in munca.

2. Perioada de somaj indemnizat nu este vechime in munca dar este stagiu de cotizare la pensie, contributia fiind platita de Agentia de Somaj.
Potrivit legii, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

In calculul celor 12 luni poate intra si perioada in care sotia dvs a beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Yna visan Yna visan Am fost șomeră 6 luni .. În aprilie mi s a încetat șomajul și m am inregistrat ca și șomer neindemnizat ... Este o luna de când sunt șomer ... (vezi toată discuția)
Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu femei insarcinate cu contract pe perioada determinata danaturcu danaturcu buna, sunt angazata pana in data de 18.05.2015,iar eu intru in concediu pe data de 4.05.2015,pot beneficia de cei 2 ani de concediu? Dava da ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)