avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog un sfat: sunt maritata de 5 ani, am un copil de 2 ani, un baietel si am hotarat cu sotul sa divortam; suntem de acord, numai ca nu stim cum sa procedam; sotul imi va lasa mie copilul si casa, cumparata impreuna si el va lua masina. putem rezolva totul impreuna, ca am auzit ca trebuie sa facem 2 procese, unul pentru divort si unul pentru bunuri. cum ar trebuie sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:29, 16 Mai 2008
Daca sunteti de acord in privinta termenilor desfacerii casatoriei, puteti inainta cerere de divort la Judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun, prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna, pentru o serie de motive, lipsa de comunicare, de afectiune samd, solicitati incredintarea minorului, si totodata formulati cerere de partaj si puteti depune o tranzactie prin care aratati instantei ce ati hotarat in privinta bunurilor comune. Ce ar mai fi de adaugat in cererea de divort, daca doriti sa reveniti la numele purtat anterior casatoriei, sau, in caz contrar, daca doriti sa va pastrati numele sotului, aveti nevoie de acceptul acestuia. Cel mai probabil, in privinta tranzactiei veti avea nevoie de un avocat care sa v-o redacteze.
eu va sfatuiesc sa faceti actiunea mai cuprinzatoare, in sensul ca ar trebui puse in discutie si valoarea pensiei alimentare si programul de vizitare a copilashului, ca sa nu se iveasca alte probleme si procese in viitor. va voi indruma pas cu pas in mesajul privat pe care vi-l dau. - av. vasilescu
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
Admin, administrator
In opinia mea nu aveti de ce sa puneti in actiune un program de vizitare.
Acesta il intereseaza strict pe tata daca e interesat sa-l ceara. Oricum, vad ca va intelegeti si, prin urmare, n-ar fi necesar un asemenea program.
Sunt de acord cu d-na Gabriela, daca tatal nu il cere, de ce ati solicita dvs pentru el; oricum, in conditii amiabile, pragramul nu prea este justificat!
va raman recunoscatoarea pentru ajutor domnilor avocat.

Alte discuții în legătură

Partaj prin notar sau instanta? popraz popraz Buna ziua, Eu si sotia mea vrem sa divortam cat mai repede si cat mai civilizat cu putinta. Vrem sa ne intelegem asupra custodiei copilului, program vizite, ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna cu minor ContSters161228 ContSters161228 Buna ziua am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine ... (vezi toată discuția)
Divort stan...[cont sters la cererea utilizatorului] stan...[cont sters la cererea utilizatorului] buna seara .as dori sa stiu care sunt cheltuielile unui divort avand in vedere ca sunt dispus sa renunt la tot ce-am agonisit cu actuala sotie.m-ar interesa ... (vezi toată discuția)