avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu mai pot lua legatura cu notarul care a facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu mai pot lua legatura cu notarul care a facut succesiunea si trebuie sa suplimentez masa succesorala

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: In urma cu aproape 2 ani, in urma decesului tatalui meu, am deschis succesiunea pt. bunurile acestuia (mostenitori fiind eu, mama si sora mea, fiecare cu cota parte).

Din motive obiective, nu am finalizat succesiunea, ramanand nesolutionate cateva elemente (conturi bancare si o serie de terenuri agricole, de relativ mica valoare).

Intre timp, a decedat si mama, motiv pentru care eu si sora mea ne-am decis sa terminam intreaga problema a succesiunii.

Incepand cu luna Decembrie, am incercat fara succes sa luam legatura cu respectivul notar, iar cei de la casa notarilor Bucuresti ne-au informat, dupa destul de multe amanari, ca respectiva doamna si-a depus cerere de concediu incepand cu luna martie, pe motive medicale (desi nu mai raspunde la niciun telefon incepand cu luna Decembrie).

Exista vreo sansa sa obtinem transferul dosarului respectiv, in absenta doamnei? Motivul grabei este unul foarte serios, si anume faptul ca expira termenul de doi ani de la moartea tatei si nu am vrea sa fim nevoiti sa achitam si taxa de timbru.

Sau, in cazul in care este depasit termenul si dansa tot nu revine la birou, exista vreun temei legal prin care ii pot solicita neplata taxei de timbru?

Va multumesc anticipat pt. raspunsuri si ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:49, 22 Februarie 2011
Adesati-va Uniunii Nationale a Notarilor Publici si explicati ce s-a intamplat.Normal ar fi trebuit sa solicitati un certificat suplimentar in care sa fie incluse bunurile ramase neincluse.
Pentru mama ,va puteti adresa altui notar din moment ce nu ati deschis succcesiunea acesteia.
Multumesc foarte mult pt. raspuns. Voi incerca la Uniunea Notarilor. Stiu ca trebuia sa solicit respectivul certificat suplimentar, din pacate nu am avut timpul necesar sa ma ocupe de aceasta problema.

Cu succesiunea mamei am rezolvat la altcineva, singurele elemente ramase in aer fiind cele legate de restul de bunuri ramase de la tata.

Va multumesc foarte mult inca o data.
impozit achitati doar in cazul in care suplimentati CM-ul cu bunuri imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dana_d36 dana_d36 buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat in 2005. intre timp s-au racit relatiile intre mine si mama mea. fac ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)
Mostenire CRISTINA59 CRISTINA59 As vrea sa expun urmatoarea situatie pentru a primi raspunsul care sa ma ajute sa o rezolv : Suntem trei frati,doua fete si un baiat. Fratele este o persoana ... (vezi toată discuția)