avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AM CUMPARAT IN 1996 CUM DEVIN PROPRIETAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AM CUMPARAT IN 1996 CUM DEVIN PROPRIETAR

in anul 1996 am cumparat mai multe terenuri in baza unei adeverinte eliberate de primarie.le am inscris in registrul agricol la mine,platesc de atunci impozitele aferente dar primaria ma duce cu vorba si nu elibereaza titlul.astazi le am facut o cerere oficiala si,verbal mi au spus ca nu pot face titlul pt ca respectivul nu a depus cerere de retrocedare.cum au eliberat adeverinta?ce s ar mai putea face?
Cel mai recent răspuns: Bazavan , utilizator 22:32, 21 Februarie 2011
Sa vad daca am inteles bine. Ati cumparat de la terte persoane care nu aveau titlu de proprietate anumite suprafete de teren.
Aceste persoane aveau doar adeverinte provizorii de proprietate. Daca aveau adeverinte provizorii de proprietate, inseamna ca au formulat cereri de reconstituire si deci ar fi trebuit sa li se emita titluri de proprietate in temeiul legilor funciare.
Dumneavoastra nu aveti nici o calitate pentru a va fi emis titlu de proprietate pentru aceste terenuri.
Puteti in schimb sa-i actionati in instanta pe cei care v-au vandut pentru a se constata ca la momentul respectiv ati achitat pretul, ati preluat terenul in stapanire, l-ati trecut in registrul agricol si il folositi, insa promitentii vanzatori au refuzat sa se prezinte la un notar public pentru a intocmi acte autentice de vanzare cumparare.
Marea problema este ca ati stat in pasivitate foarte mult timp si acum asta o sa va coste .... cam mult (taxe de timbru la valoare, documentatii cadastrale, impozit, etc).
multumesc de raspuns.am cumparat de la o singura persoana mai multe terenuri,primaria spune ca respectivul nu a depus cerere de retrocedare si nu imi da copie dupa adeverinta in baza careia s a facut actul de vinzare.ce alta cale ar mai fi dak nu s a depus cererea de retrocedare asa cum spune primaria.de ce nu mi dau adeverinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri de punere in posesie mai este posibil in 2011 Bazavan Bazavan in anul 1996 am cumparat mai multe terenuri.vinzatorul la acel moment avea o adeverinta eliberata de primarie cum ca are respectivele terenuri.de atunci ... (vezi toată discuția)
Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua Va rog sami dati un sfat parintii mei au decedat In 1987-1988 unde as putea varifica ce vanzari sau facut In numele lor dupa 1990 ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate nellu_17 nellu_17 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in anul 1995, am intrat in posesia unui titlu de proprietate eliberat ca urmare a depunerii cererii de ... (vezi toată discuția)