avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost depistat conducand autoturismul sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost depistat conducand autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice

am fost depistat conducand auto sub influienta bauturilor alcolice.......peste 0,4 in aerul expirat iar in sange 1,.. si 1,..........prblema este urmatoarea ,,probele de sange sigilate in fata mea la spital au ajuns la iml dupa 8 zile si cu cutia desigilata. ce sanse am sa anulez expertiza? va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
vxd, utilizator
Aveti probe ca sangele a ajuns desigilat? Exista norme foarte stricte referitor la recoltarea, transportul probelor. Daca da, incercati o actiune in anulare la instata. Dureaza insa!
scrie destul de clar in fisa de la iml la rublica mentiuni" cutia a fost nesigilata"
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
vxd, utilizator
daca ai dovada ca analizele au fost nesigilate,poti face contestatie si mai mult ca sigur va duce la nulitatea probelor.bafta;)
contestatie am facut de mai bine de o luna......nu am nici un raspuns inca....multumesc !!!!!
Conform art.14 /3 din Metodologia de aplicare a Ord.176 /2006 al M.S. ,probele trebuiau pastrate in frigider maximum in trei zile:

Art. 14. - (1) Probele prelevate si sigilate, impreuna cu exemplarul original al procesului-verbal de prelevare a probelor
biologice si al buletinului de examinare clinica, prevazute in anexele nr. 2 si 3 la prezentele norme metodologice, vor fi puse,
dupa incheierea procedurii de prelevare si examinare, la dispozitie politistului, care le va transporta si le va depune in cel mai
scurt timp la institutiile medico-legale teritoriale.
(2) Copiile documentelor se pastreaza de catre organele de politie.
(3) In situatia in care transportul sau depunerea probelor prelevate nu poate fi efectuat imediat, acestea se pastreaza la
frigider, in sediile unitatilor de politie, timp de maximum 3 zile.


De asemeni probele ajunse nesigilate constituie un motiv de nulitate a a a acestora

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta substantelor psihoactive User0798 User0798 Buna ziua , am incalcat art. 336 (2) fiind oprit in trafic si testat anti drog (saliva) rezultatul fiind pozitiv , ca urmare mi a fost recoltat sangele si ... (vezi toată discuția)
Revizuire pentru conducere sub influenta alcoolului avvalentina avvalentina Cine a fost condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice [b]fara a fi verificata in prealabil procedura prelevarii sangelui [/b][i]pentru ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)