avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiunea de conducere sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Poate fi considerata infractiune contra umanitatii, infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice? sau in ce categorie se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Ionescu , Avocat 23:47, 21 Februarie 2011
intrebarea dvs este cumva o gluma proasta?
ca idee: infractiunile contra umanitatii sunt cele deosebit de grave(actele teroriste,holcaust,etc~)
:stunned: cam ce ar trebui sa conduceti ca sa fie infractiune contra UMANITATII ?
Este conducere sub influenta bauturilor alcolice sau in stare de ebrietate depinde de concentratia de alcol in singe . Prima este contraventie si se refera la imbibatii alcolice de pina la 0,80 la mie in singe ,iar a doua este infractiune si se refera la valori mai mari de 0,80. Amindoua sunt sanctionate de O.G. 195/2002 (Codul Rutier)
Poate conducerea unui stat sub influenta bauturilor alcoolice :pleasantry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan = anulare permis? rafaell222 rafaell222 buna ziua.am o problema care ma streseaza f mult.in urma cu 2 zile am fost prins la volan dupa ce am baut cateva pahare cu vin.rezultatul la etilotest a fost ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tibuleac tibuleac Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters432520 ContSters432520 Buna ziua! Pe data de 13 Mai 2017 am fost oprit de un echipaj de politie, fiind un control de rutina. Politistul mi-a verificat actele, dupa care m-a pus sa ... (vezi toată discuția)