avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... examen ptr grefieri
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

examen ptr grefieri

Buna, m-ar interesa in ce consta materia ptr examenul de grefieri, ce probe sunt, si de unde se pot procura aceste materiale?
Cel mai recent răspuns: stelutamaria , utilizator 10:01, 18 Mai 2011
Pentru examen de admitere la Scoala Nationala de Grefieri toate informatiile le puteti afla la urmatoarea adresa [ link extern ] /.
Pentru examen direct pe post la instante, informatiile le puteti gasi pe acelasi site, alaturi de tematica specifica examenului.
Stiti cumva ce salariu are o grefiera cu studii medii?
Multumesc anticipat!
Grilele de salarizare sunt stabilite prin O.G. nr. 8/2007, daca nu au mai intervenit schimbari intre timp. Acum exista si intre grefieri diferentieri pe baza de grade, daca nu ma insel. Gradul I, II, III, grefier sef etc. (pentru cei cu studii superioare) si Treapta I, II, III pentru cei cu studii medii. Salariul se stabileste pe baza unor coeficienti de multiplicare. Exista de asemenea diferite sporuri care se acorda.
Nu stiu sa iti spun exact cat este salariul unui grefier. Din persoanele pe care le cunosc si care s-au angajat in sistem, prin concurs direct pe post, stiu sigur ca cei cu studii medii au fost platiti timp de 6 luni un salariu foarte mic (700 lei la nivelul anului 2008), iar dupa acesta perioada au sustinut un examen si li s-a dublat salariul (1.500 lei), la care s-a adaugat si unele sporuri, ajungand in final, ca un grefier cu studii medii si 1 an vechime in sistem sa incaseze net in jur de 1.900 - 2.000 lei. Depinde acum si de gradul instantei. Eu vorbesc acum de cei care lucrau in cadrul parchetului de pe langa tribunal. Dupa reducerea de 25% au ramas cam cu 1.500 lei.
Buna ziua!!

In 2011 se va putea sustine examen pentru admitere la S.N.G.???
Buna ziua,

In legatura cu examenul pentru ocuparea postului de grefier, anul trecut in perioada asta erau deja date anunturile pentru examenul de la Curtile de Apel?
Stiti daca anul accesta se mai organizeaza?
Eu am dat anul trecut, nu am reusit sa trec examneul, au fost mai multe probleme ( mi-a depus dosarul in ultima zi, nu m-am pregatit decat 2 sapt, mai si lucrez :( ) . Insa examenul nu este foarte greu, la Curtea la care am dat eu s-a dat grila. Daca reuseam sa trec prin toata materia sunt convins ca as fi promovat examenul.

Dc aveti informati in acest sens privind examenul de anul acesta va rog sa le impartasim.

Multumesc

Sa aveti o zi buna :)

Alte discuții în legătură

Examenul de admitere la sng Ramona1982 Ramona1982 pt examenul de grefieri pot candida si cei cu studii medii? (vezi toată discuția)
Sng maria20 maria20 buna ziua. din cate am inteles si cei care au studii medi pot da examen pentru admitere la scoala nationala a grefierilor. cei cu studii medi vor studia un an, ... (vezi toată discuția)
Post de grefier prin concurs iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua! Am terminat facultatea de comunicare si relatii publice la ,,U.Danubius\\"Galati si acum urmez masterul la aceeasi universitate,specializarea ... (vezi toată discuția)