avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ABUZ FIRMA DE LEASING
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ABUZ FIRMA DE LEASING

Buna seara,adresesz o intrebare celor care ma pot lamuri pentru ca sunt foarte incepatoare. Ma confrunt cu o speta in care o firma de leasing tot trimite notificari si somatii de plata a unor facturi care apar in contabilitatea firmei ca achitate. Notificarile se refera la luna decemrie anul trecut, si desi am trimis la randul meu notificare si firma a solicitat precizari pentru efectuarea platilor la zi(lucru dealttfel realizat deja),sunt primite din nou notificari cu privire la acelasi gen de facturi. In notificarea realizata de mine am solicitat transmiterea corecta a facturilor neachitate,in cazul in care acestea exista,notificare la care nu am primit raspuns. Fiecare somatie de plata este insotita de taxa de somatie de 39 euro. Intrebarea mea ar fi ,daca din eroare a fost achitata somatia,asta echivaleaza cu o recunoasrere a debitului? Si ce actiune am la dispozitie pentru actionarea in judecata? Multumesc aniticipat colegilor care ma vor ajuta!
Cel mai recent răspuns: irina2011 , utilizator 14:23, 22 Februarie 2011
Taxa pentru emiterea somatiei este distincta de orice dobanzi/penalitati percepute de societatea de leasing si consider ca nu echivaleaza cu o recunoastere a debitului.
Pentru solutionarea problemei legata de facturi, incercati sa luati legatura cu persoana de contact de la societatea de leasing ca sa verifice mai bine situatia facturilor/platilor.
In cazul in care nu se rezolva, ati putea incerca o actiune in obligatia de a face, respectiv, societatea de leasing sa fie obligata sa realizeze incasarea corecta a facturilor si sa anuleze facturile si taxele emise fara temei (fapt ce se poate dovedi cel mai bine cu o expertiza).
Multumesc mult,raspunsul imi este de real folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit restant-penalitati ContSters154162 ContSters154162 In contract se prevede: \"pentru orice intarziere a platii peste termenul scadent se vor percepe penalitati de intarziere de 0,2%/zi intarziere\". ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la agentie de turism in incapacitate de plata nicolae1909 nicolae1909 Stiu ca au mai fost discutii pe tema asta, dar fiind un novice in acest subiect, as fi recunoscator daca ar putea cineva sa ma clarifice: Pe scurt: - am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ... va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! liv.savu liv.savu :( Sunt administrator la o firma si am probleme cu o clienta prost platnica .... mai exact este vorba de o individa care are un magazin si careia i-am vandut ... (vezi toată discuția)