Ma intereseaza sa stiu daca in cadrul recursului declarat impotriva unei hotarari nesusceptibile de apel se pot administra si alte probe noi in afara inscrisurilor. Este vorba de o hotarare data in materia fondului funciar in care se cere nulitatea absoluta a unui titlu de proprietate prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren.
Multumesc
in cazul in care o hotarare s-a pronuntat fara drept de apel, motivele care pot fi invocate cat si probele care pot fi administrate nu sunt limitate ca si in cadrul promovarii unui recurs promovat dupa calea de atac a apelului.
baza legala este art 304 indice 1 c pr civila
succes
Dupa parerea mea, este adevarat ca instanta poate sa analizeze cauza sub toate aspectele...dar inafara de inscrisuri nu pot fi administrate alte probe in recurs, indiferent ca este formulat dupa apel sau impotriva unei sentinte date fara drept de apel.
puteti cere casarea si trimiterea spre rejudecarea in vederea administrarii de noi probe.
De motive stiam si eu ca pot fi invocat si altele decat cele de nelegalitate.
Insa cu privire la probele administrate in recurs, am gasit in ,, Drept procesual civil'' -Mihaela Tabarca - o decizie a Curtii Constitutionale (decizia nr.234 din 5 iulie 2001) cu privire la prevederile art. 305 C.proc.civ. in care se spune ca ,, Limitarea posibilitatilor de administrare a probelor noi in recurs, dupa ce s-a judecat fondul cauzei sau, dupa caz, fondul si apelul, cu posibilitati largi de administrare a tuturor probelor pertinente, este rationala si necesar in organizarea sistemului cailor de atac atat pentru asigurarea cerintelor de celeritate cat si pentru stimularea partilor in proces pentru a fi digilente in formularea cererilor de probe si in administrarea acestora in faza judecatii in fode si in cea a apelului, in scopul solutionarii litigiului aflat in aceste etape.''
Din prima parte a textului citat ar rezulta ca dispozitiile art. 305 s-ar aplica si pentru hotararile date fara drept de apel.
Motive de recurs
siloth
am pierdut un proces datorita prost administrarii probelor, acum trebuie sa depun recursul, dar am auzit ca nu prea se accepta recursurile. e adevarat? sunt ... (vezi toată discuția)
Recurs
Mihai Pop
Buna seara,
Va rog să-mi explicati ce se intelege prin aceasta idee-
Recursul este conceput ca o cale de atac extraordinară ce nu are caracter ... (vezi toată discuția)