avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie cu clauza de intretinere

Buna ziua, ma numesc Anca si am o mare problema , sper ca o sa puteti sa-mi dati cateva sfaturi . In naivitatea mea si a sotului meu , la 2 ani dupa moartea soacrei mele am incheiat cu socrul meu un contract de donatie imibiliara cu clauza de intretinere iar acum la 2 ani si 2 luni de cand s-a semnat acest contract scumpul meu socru merge pe la neamuri si isi plange de mila , din ce cauza nu stim pentru ca noi ne-am respectat indatoririle si chiar am renuntat la viata pe care ne-am facut-o in austria numai sa fie toate bine , iar neamurile socrului au inceput cu amenintari . Stiu ca au relatii peste tot incepand de la primarie pana la politie si de aceea ne este frica dar sper ca intre Romania anului 2008 si Romania din vremea sacuritatii sa fie o diferenta.Am uitat sa mentionez ca sotul meu mai are o sora la care i-am platit suma de 10 000 euro in martie 2006 (data la care s-a incheiat contracul )dar partea ei din apartament era numai de aproximativ 6000 Socrul meu este reprezentat de o doamna de la Asistenta Sociala si acestia au facut o ancheta la noi acasa si din care reiese ca nu-i lipseste numic si ca avem grija de el. Acum am vrea sa vedem ce mijloace au aceste neamuri sa ne faca rau.De anul trecut socrul meu bea , nici dimineata devreme nu e cu capul limpede , si am incercat sa-l ducem la psihiatru ca sa-l internam la dezalcolizare , dar nu am reusit sa-l ducem , a fugit din fata cabinetului cand a vazut ce scrie pe usa, a zis ca el nu e nebun. A plecat si de atunci nu l-am mai vazut , adica de ieri dimineata.Aseara a primit sotul meu un telefon de la sora lui socru , care e femeie in toata firea trecuta de 52 ani , a inceput sa ne ameninte si sa ne injure (exact ca la usa cortului) si la sfarsit a zis ca o sa vedem noi , ca oricum o sa plecat din apartament. Nu stim ce sa fecem , incotro s-o luam. Mie inca nu-mi vine sa cred ca poate sa existe atata rautate in lumea asta, sa-i faci rau la copilul tau , la sange din sangele tau.Va multumesc pentru timpul acordat , stiu ca am cam intins-o cu povestea.Multumesc mult
ps
daca doriti pot sa scanez contractul si sa-l pun pe forum ca sa se vada exact despre ce este vorba.
mare lucru nu va poate face socrul acum, cel mult, daca dovedeste, va poate actiona in instanta, sa ceara desfintarea contractului pt. ca nu ati respectat clauza de intretinere. consulatati-va cu un avocat, dar lasati-l pe socrul dvs. sa vedeti ce are de gand.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
Admin, administrator
Mai bine incercati o evaluare psihologica acasa, ca sa nu se sperie, ca sa vedeti daca are discernamant au ba... daca nu, il puneti sub interdictie...

Intre timp, mergeti la politie, spuneti ca nu stiti unde e, aratati care sunt rudele unde ar putea sta si care nu comunica cu dv., ca sunteti ingrijorati, ca e mai mereu in stare de ebrietate, adica de semiconstienta...
Asa incat, daca incearca sa va invinovateasca de ceva ca nu l-ati cautat etc., aveti dovezi.

Referitor la acte, mergeti totusi sa le vada un avocat, ca nu ajunge sa le puneti pe forum, trebuie si ceva lamuriri pe langa ele... PLus ca e necesar de stabilit cum si sub ce titlu ati dat banii si cumnatei... etc.
Un avocat va poate spune, cu toate inscrisurile in fata, cam ce drum pot alege si cate sanse sunt, ce mai puteti face sa va aparati...

A! Daca ii cumparati ceva socrului, ceva ce numai el putea folosi (de exemplu, ochelari sau altceva similar), pastrati actele. Pot fi: retete medicale cu numele lui si dovada cumpararii medicamentelor respective, ochelari cu exact dioptriile ce le poarta socrul, pantofi numarul lui (daca se poate trece pe chitanta si daca sotul nu poarta acelasi numar) etc., astfel sa va faceti niste dovezi ale intretinerii ce ii prestati.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Buna ziua am si eu o problema si as vrea sa ma lamuriti am cumparat o casa cu niste bani obtinuti de la un accident si locuiesc cu alcineva deoarece sotu a murit iar cu bani pe urma accidentului am cumparat o casa ...casa e trecuta si pe numele meu si pe numele baiatului cu care stau se pote da casa prin donatie fara semnatura lui mentionez ca nu suntem casatoriti legal astept un raspuns cit mai curind daca se poate o zi buna. Se poate dona unui copil de 7 ani?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Daca casa este trecuta si pe numele baiatului cu care stati, nu se pot face acte fara semnatura lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Mostenire Camelia natalia Camelia natalia Socrul meu vrea sa ii dea casa la sotul meu cu intelegerea ca vom avea grija de el pana la moarte dar soacra mea e plecata de la el si nu au divortat casa care ... (vezi toată discuția)