avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... paguba adusa firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

paguba adusa firmei

Un utilajist a lovit in timpul programului de lucru autoturismul unui trecator. In urma reparatiei, service-ul ce s-a ocupat de autoturismul respectiv a emis catre firma la care utilajistul era angajat o factura de 4000 lei.Mai poate firma sa-si recupereze banii de la utilajist, in conditiile in care la locul accidentului nu a fost chemata politia iar acesta refuza sa semneze decizia de imputare, respectiv declaratia cum ca ar fi deacord sa i se retina banii respectiv treptat din drepturile salariale?Mentionez ca acum intentioneaza sa-si dea demisia.
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 08:48, 22 Februarie 2011
poate...il actioneaza in judecata cu actiune in regres
Buna ziua !
Situatia se poate complica pt firma daca nu are un jurist sau nu apeleaza la serviciile unui avocat .... in orice caz firma nu poate recupera sumele de bani decat in instanta , in conditiile date ....
Cu el mai erau inca alti trei muncitori.Daca ar declara toate cele intamplate, nu ar fi suficient pentru a i se face retinerea?
nu prea exista temei legal....se putea daca mai lucra sa i se aplice o reducere cu 15 la suta pe trei luni..dar daca isi da demisia...ramane calea instantei
Acum conducerea refuza sa-i desfaca contractul.Cat timp are voie sa-l tina angajat si sa fie legal?

Alte discuții în legătură

Decizii abuzive si amenintari...una dupa alta Popovici Nicusor Popovici Nicusor Buna! Ma numesc Popovici Nicusor si lucrez ca Sef de Santier, la o firma de constructii. Problema mea incepe in urma cu ceva timp, cand sistematic, nu am mai ... (vezi toată discuția)
Recurs hotãrâre obligaþia de a face Dana0620 Dana0620 Soţul meu a fost chemat în instanţă de către firma de transport la care a lucrat, pentru [i]obligaţia de a face[/i]. Aceasta, în calitate de reclamant ... (vezi toată discuția)
Recuperare rest de plata salariu crynaku crynaku mi-am dat demisia de la locul de munca cu acordul ambelor parti,mi s-a imputat niste produse ,care nu cred ca ajung la valoarea restului de plata,am sunat sa ... (vezi toată discuția)