avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... paguba adusa firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

paguba adusa firmei

Un utilajist a lovit in timpul programului de lucru autoturismul unui trecator. In urma reparatiei, service-ul ce s-a ocupat de autoturismul respectiv a emis catre firma la care utilajistul era angajat o factura de 4000 lei.Mai poate firma sa-si recupereze banii de la utilajist, in conditiile in care la locul accidentului nu a fost chemata politia iar acesta refuza sa semneze decizia de imputare, respectiv declaratia cum ca ar fi deacord sa i se retina banii respectiv treptat din drepturile salariale?Mentionez ca acum intentioneaza sa-si dea demisia.
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 08:48, 22 Februarie 2011
Daca isi da demisia nu poate sub nicio forma sa-l tina angajat. Dupa termenul de preaviz, angajatul e liber sa plece. Exista insa posibilitatea actionarii lui in instanta.
:) 15 zile de la data la care isi depune demisia...nu il poate tine angajat daca el nu vrea...
Contabila s-a grabit si i-a facut deja o retinere de 500 de lei din ultimul salar primit inainte ca acestuia sa i se inainteze decizia de imputare si fara sa avem vreo declaratie de la el in care sa apara ca este decord cu retinerea respectiva.
Daca se hotarasc sa actioneze in instanta, exista posibilitatea ca acest lucru sa se intoarca impotriva firmei care a facut retineri fara acordul angajatului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii abuzive si amenintari...una dupa alta Popovici Nicusor Popovici Nicusor Buna! Ma numesc Popovici Nicusor si lucrez ca Sef de Santier, la o firma de constructii. Problema mea incepe in urma cu ceva timp, cand sistematic, nu am mai ... (vezi toată discuția)
Recurs hotãrâre obligaþia de a face Dana0620 Dana0620 Soţul meu a fost chemat în instanţă de către firma de transport la care a lucrat, pentru [i]obligaţia de a face[/i]. Aceasta, în calitate de reclamant ... (vezi toată discuția)
Recuperare rest de plata salariu crynaku crynaku mi-am dat demisia de la locul de munca cu acordul ambelor parti,mi s-a imputat niste produse ,care nu cred ca ajung la valoarea restului de plata,am sunat sa ... (vezi toată discuția)