avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare rest de plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare rest de plata salariu

mi-am dat demisia de la locul de munca cu acordul ambelor parti,mi s-a imputat niste produse ,care nu cred ca ajung la valoarea restului de plata,am sunat sa mi se calculeze valoarea produselor imputate si nu vor sa imi dea nici un raspuns,pot cere o hartie prin care sa rezulte valoarea produselor imputate si prin care firma a recuperat paguba,imi pot retine si tichetele de masa
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
crynaku, utilizator
Cel mai recent răspuns: crynaku , utilizator 10:10, 30 Noiembrie 2012
1. Nu exista demisie cu acordul ambelor parti, ori v-ati dat demisia ori v-a incetat c.i.m cu acordul partilor.

2. Art. 169 Codul muncii:
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Deci actionati angajatorul in instanta pentru plata drepturilor salariale iar angajatorul sa va dea in judecata daca vrea sa isi recupereze paguba.
Mai exista si art.254 alin.3 si 4 C.mun. ... astfel:
art.254
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

Retinerea nelegala din salariu poate fi atacata in instanta de judecata prin promovarea unei actiuni care este scutita de plata taxelor judiciare ...

In cazul dvs, daca este asa cum sustineti , ar trebui incheiat un act din care sa rezulte compensarea datoriilor intre cele doua parti ...
am fost chemat la birou intr-o zi de duminica sub un pretext,acolo am fost intampinat de trei angajati cu functii de sefi departamente,au inceput sa ma ameninte si sa spuna ca am luat produse din firma,ca au convorbirile telefonice de pe telofonul de serviciu care mi-a fost alocat din care ar rezulta ca eu le-am luat,m-au fortat sa dau declaratie scrisa ca sa recunosc fortat de ei ca eu le-am luat ,sa imi scriu si o cerere de demisie prin care mi se desface contractul de munca pe cale amiabila si nu voi mai primi salariu pe luna noiembrie deoarece il va opri pentru acele produse care lipsesc, nu stiu ce sa fac in acest caz eu fiind un om de rand ,iar ei sefi intr-o firma de renume?
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
crynaku, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala mimafi mimafi Aduc in atentia dvs. urmatoarea situatie: Un angajat a fost cercetat disciplinar ptr. o abatere soldata cu deteriorarea utilajului pe care il conducea, ... (vezi toată discuția)
Intentare proces de catre fosta firma mariusnasta mariusnasta Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: anul acesta firma la care am lucrat,fiind in insolventa, a restrans activitatea si am fost ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu pentru neindeplinirea obligatiilor din fisa postului - incadrare anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o situatie : in momentul cand a venit la societate un client ascuns, un angajat al firmei, in functia de consilier ... (vezi toată discuția)