Mama si sora ei locuiesc in doua case pe doua proprietati alaturate . Pamantul ambelor case a apartinut tatalui lor ( bunicului meu ) . Bunicul meu i-a facut acte pe casa si pamant doar mamei mele . Dupa moartea bunicilor mei sotul mamei mele ( GINERELE bunicului meu ) si-a facut acte pe un pamantul pe care exista casa lor si pe o alta parcela de pamant care a apartinut tot bunicului meu pe care le-o daduse doar spre folosinta si pe care nu a vrut sub nici un aspect sa le faca acte . Ca sa nu existe scandal am aceptat aceste fapte pana cand am constatat ca pe baza titlului obtinut de la comisia judeteana si-a facut un cadastru a carui linie de delimitare trece prin curtea mea cu 56 de centimetri , dincolo de gardul facut de insasi bunicul meu . Intre timp au facut acte ficei si ginerelui lor . Nu au vrut sa-si modifice cadastru ( desi nu corespunde realitatii ) , si desi latimea in actele de cadastru este de 12,5 m in realitate este de peste 13 (dar incepe de pe proprietatea mea ) . Considerati ca titlul poate fi atacat cu succes avand in vedere ca persoana careia i s-a eliberat este ginerele si nu mostenitorii legali , avand in vedere faptul ca deja a vandut fiicei sale ? Va multumesc anticipat pt un eventual raspuns !
Nu are nici o importanta persoana careia i s-a eliberat titlul de proprietate, daca acesta se suprapune, chiar numai partial peste alta proprietate se poate cere in justitie constatarea nulitatii partiale a acestui titlu. Daca si dv. aveti un titlu de proprietate puteti intenta cu succes o actiune in granituire cu un capat distinct de cerere privind revendicarea terenului acaparat din proprietatea dv.
Va multumesc mult pt raspuns . Eu nu am titlu , am un act de intretinere facut de bunicii mei ( nu stiu cum se numeste in termeni juridici ), ambele pamanturi pe care sunt proprietatile apartinand bunicului meu .Actul meu de proprietate este datat inaintea titlului pe care si l-a scos ei (dupa moartea bunicilor mei ) ..Eu din parerile care le-am mai cerut altor persoane ,am inteles ca titlul de proprietate al lor a fost eliberat abuziv , ginerele neavand nici un drept de a mosteni sau de a-shi face acte pe aceste pamanturi . Eu deja am inaintat proces atacand titlul de proprietate , dar nu stiu daca asta era cea mai buna cale ....Pot sa cer in cazul aceluias proces aceasta actiune de de constatare a suprapunerii ? Va multumesc inca o data !