avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si partaj

Mama si suroriile ei au mostenit o casa in provincie si au succesiunea facuta.
Dupa moartea mamei mele, dupa revolutie, s-a dat pamantul si titlu de proprietate, iar suroriile mamei, care erau in viata , nu au mai trecut-o in titlu de proprietate si nici pe mine nu mai chemat ca mostenitor, desi aveam 18 ani.
Eu vreau sa platesc impozitul doar la proprietatea mostenita de mama, nu si la pamantriile agrale ( pentru ca matusiile au avut grija sa le vanda si nu are rost sa platesc eu, ci mostenitorii lor)
Proprietatea consta in o casa batraneasca si 800 metri patrati.
Nu stiu daca se poate.
Eu am mai fost , in urma cu doi ani, sa platesc impozitul ( atunci am aflat ca mama nu figura in titlu de proprietate...) si nu am avut titlu de proprietate, doar succesiunea mamei si actele mele sa dovedesc ca sunt fiica ei.
Am venit acasa si am facut rost de o copie dupa titlu de proprietate.
Eu vreau sa platesc impozitul, dar nu pot plati pe numele altora, doar pe numele mamei mele.
Din cauza faptului ca nu am impozitul platit sunt sigura ca nu pot sa fac succesiunea.
Verii mei pot sa vanda aceasta casa?(cum au vandut si pamanturiile.
Cum ar trebui sa procedez pas cu pas?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
VeronicaTicu72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:14, 15 Iulie 2013
Puteti dezbate succesiunea si cu impozitul neplatit, vi se va elibera certificat fiscal cu datorii iar in certificatul de mostenitor veti avea si pasiv, adica datorii. Cand veti schimba rolul fiscal veti achita. Insa nu puteti achita numai pe partea dvs atat timp cat nu este partajul facut. Verii dvs nu pot vinde Casa fara acordul dvs, pot vinde cotele parti ideale ce le apartin.
Deci primul pas este dezbaterea succesiunii dupa mama, apoi facut partaj dupa bunica.
Multumesc mult.Dar daca merg la primarie cu succesiunea din care reiese ca ea are 1/3 din aceea casa si cei 800metri patrati ,mai poate sa o treaca in titlu de propietate .Doua intrebare eu vreau sa platesc impozitul (doar ce i se cuvine mamei)Cei de la primarie poate sa imi calculeze ????
Daca pe titlu nu apare mama inseamna ca numai surorile au depus cerere ceea ce echivaleaza cu cerere de dezbatere a succesiunii si numai ele sunt proprietare. Daca dezbateti succesiunea dupa mama vor intra numai bunurile pentru care mama dvs are un titlu de proprietate.
Problema s ar rezolva amiabil daca surorile dansei v ar dona o cota parte ce i s ar fi cuvenit. Nu puteti plati impozit pe ceva ce nu va apartine sau nu a apartinut mamei.

Revenind nu puteti plati impozit doar pe partea mamei! Impozitul se plateste pe proprietate.
Cat priveste pamanturile din titlu daca nu este trecuta si mama dvs , si daca cererea pt pamant s a facut in baza legii 18 , sunt trecuti pe titlu doar cei care au facut cererea.
Problema s ar rezolva daca v ar dona ce I se cuvenea mamei.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ar trebui sa ma adresez? VeronicaTicu72 VeronicaTicu72 Mama mea si cele doua surorii ale ei au mostenit o casa in jud. Dambovita. Ele au facut succesiunea in 1972. Mama mea a decedat inainte de revolutie. Cand ... (vezi toată discuția)
Lesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua bunica mea a decedat in 1983 dupa 1989, i s-a restituit cca 7 ha pamant avand multi copii li se cuveneau fiecaruia 05 ha. cererea de retrocedare ... (vezi toată discuția)
Mostenire DianaMP DianaMP Povestea noasta este un pic mai complicata si as dori sa ma lamureasca si pe mn cineva. Bunicul meu a avut 4 copii,3 fete si un baiat ( tatal meu ) carora ... (vezi toată discuția)