avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta

am total stagiu de cotizare de 43 ani 10 luni 16 zile,din aprilie 2008 sant in pensie de boala gr.3 ,as dori sa stiu cu ce procent sant penalizat din totalul pensiei de limita de varsta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:08, 24 Februarie 2011
Pt Domnul MIRCEA CARP
Sint pensionata din 1997 COD 10 , nascuta in 1959 1mai . Pe decizia de pensie scrie "pt limita de virsta " , atunci cind m-am pensionat pe caz de boala exista alta lege de pensionare
V-as intreba daca ramin cu pensia care o am acum pt toata viata sau ea se va mai mari cind ar trebui sa implinesc anii pt pensia definitiva .
Mentionez ca am 51 ani si gradul 2 handicap si am lucrat 15 ani si o luna , apoi m-am pensionat pt boala grava de care sufar
La implinirea varstei de 61 ani si 5 luni vi se aplica:
Legea 263/2010:
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
Eu,unul,nu as fi atat de categoric ca dvs.!Daca pe decizia doamnei scrie ca este "pentru limita de varsta",atunci acea decizie ramane batuta in cuie.In absenta unor detalii suplimentare,cazul este dis-
cutabil.Cu regret.
Sotul meu a fost in aceeasi situatie.Pentru trecerea in pensie la limita de varsta este nevoie de cerere de mana in care solicitati trecerea dintr-o forma pensie in alta si copie dupa decizia de pensie de invaliditate. Primiti decizia de pensie in aproximativ 60 zile. Noi cel putin atat am asteptat (in Mures).
Eu am indemnizatie pentru handicap gradul 1 locomotor. Ma deplasez doar ajutata. Am si insotitor. Pentru ca am studii superioare mi-am gasit un job la birou. Legea imi permite sa lucrez? Daca da cate ore? Pierd indemnizatia de handicap? Ma intereseaza pentru ca nu stiu daca fac fata si nu as vrea sa pierd si indemnizatia sau insotitorul.
Va multumesc anticipat.

ANA

Alte discuții în legătură

Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori niste lamuriri cu privire de la trecerea de ... mona m mona m Buna ziua as dori niste lamuriri cu privire de la trecerea de la pensia de boala la cea de limita de varsta, varsta 48 ani vechime in munca 5 ani din 2008 ... (vezi toată discuția)
Pensie, sunt barbat cornel10 cornel10 sant barbat ,am 61 ani sant an pensie de handicap gr 2 am lucrat 30 , 4 luni. 19,8 ani an grupa 2 .diferenta pana la 30,4 conditii normale . cand am drept ... (vezi toată discuția)