avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii intreprindere individuala

Buna ziua
referitor la intreprinderea individuala ce contributii sociale sunt obligatorii pentru titular? Titularul poate beneficia de indemnizatie de crestere copil? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 18:01, 12 Februarie 2012
-16% impozit pe profit
-5,5% CAS
-0,85% contributie CO si indemnizatii
-31% contributie pentru pensie, la valoarea salariului minim pe economie, sau la valoarea declarata
-la peste 35.000 euro in echivalent devine platitoare de TVA
Buna ziua. Am citit tot ce am gasit publicat pe acest site dar nu m-am lamurit.
Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari ref la activitatea 2011/2012:
1) 16% platesc in contul bugetului de stat ?
2) 16% se aplica la diferenta dintre venituri incasate si cheltuieli pt obtinerea de venituri (fara contributiile solciale)?
3) impozitul pe profit se declara prin decl 200 ? mai trebuie alta declaratie in plus ?
4) 5,5%, 0,85%, 31% se aplica la venit net ?
5) 5,5%, 0,85%, 31% se platesc in contul bugetelor de asigurari sociale ?
6) 5,5%, 0,85%, 31% se declara prin ce declaratie,unde se depune aceasta si care sunt termenele de depunere ?
Va multumesc.
Dar daca titularul este angajat la o alta firma, mai trebuie sa plateasca ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala neplatitoare de tva alex1201 alex1201 Buna ziua, vreau sa pun un automat de cafea intr-o facultate. Ma gandesc sa ma fac intreprindere individuala neplatitoare de tva. Ce taxe voi datora statului? ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva vmkriss vmkriss As dori sa stiu daca platile depasesc incasarile, trebuie facut un contract cum ca am imprumutat intreprindere individuala cu bani. Ce declaratii se ... (vezi toată discuția)