avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... patrimoniu ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

patrimoniu ONG

Buna ziua!
Un ONG poate detine in proprietate un imobil şi daca da, il poate vinde/instraina ulterior fara conditii/restrictii?
Cel mai recent răspuns: oana_i , utilizator 12:47, 22 Februarie 2011
Legea nu prevede nicio interdictie privind vanzarea bunurilor aflate in patrimoniul ONG astfel ca din punctul meu de vedere vanzarea este libera. Cred ca trebuie analizata destinatia banilor proveniti din vanzare care trebuie sa profite tot asociatiei si atingerii scopului pentru care aceasta a fost infiintata.
Nu cred ca o sa gasesti o dispozitie legala care sa prevada expres posibilitatea vanzarii, insa atata timp cat nu exista o interdictie (pe care nu am gasit-o) vanzarea nu este restrictionata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unei societati comerciale catalin88 catalin88 Buna!Am si eu o intrebare daca doresc sa imi infiintez o firma, sediul firmei poate fi un aparatament daca acesta se afla sub ipoteca?Apartamentu fiind ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)