avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschiderea unei societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschiderea unei societati comerciale

Buna!Am si eu o intrebare daca doresc sa imi infiintez o firma, sediul firmei poate fi un aparatament daca acesta se afla sub ipoteca?Apartamentu fiind proprietate personala.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:17, 19 Octombrie 2010
Trebuie sa aveti in vedere ca imobilul este ipotecat in favoarea unei firme de ex iar, ca in orice situatie de ipotecare, exista anumite interdictii in ceea ce priveste destinatia imobilului si modificarile aduse statutului acestuia. Spre exemplu, imobilul nu poate fi instrainat pe durara ipotecii sau daca il instrainati o puteti face numai cu acordul firmei care detine ipoteca iar cumparatorul sa preia ipoteca, in consecinta nu poate fi inclus in patrimoniul societatii infiintate.

Da, poate sa fie sediul societatii. Nu este nicio restrictie legala in acest sens.
sediul firmei poate fi un aparatament daca acesta se afla sub ipoteca?

Sigur că e posibil.

În cazul în care există interdicţie la înstrăinarea folosinţei (chirie, comodat), acest lucru este înscris în certificatul de carte funciară.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social Badger Badger Sunt asociat unic intr-un SRL cu sediul social intr-o locatie pe care doresc sa o schimb si sa mut sediul social al SRL-ului la adresa mea de domiciliu, din ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Sediu firma pe locuinta ipotecata? irina_vasea irina_vasea buna tuturor , am nevoie inca o data de ajutorul expertilor , am luat un apartament cu ipoteca pe 25 de ani si acum ma roaga o ruda sa isi faca firma ( ... (vezi toată discuția)