Pe scurt. Am primit un tel de la politie prin care m-au anuntat ca impotriva este inregistrata o plangere penala pt amenintare. Fata care a depus plangerea, este fosta cumnata o actualei mele prietene. Eu intr-adevar am vb cu aceasta , dar sub nici o forma nu am amenintat-o. I-am spus doar ca in procesul de divort al prieteneri mele ea a fost citata ca martor si ca a mintit in declaratiile pe care le-am dat in fata judecatorului, fapt dovedit cu inscrisuri, acte oficiale. eu i-am spus ei ca de ce a mintit si ca prietena mea ar putea depune o plangere pt declaratie mincinoasa. Cam ce ma sfatuiti sa fac... Va multumesc anticipat.
Trebuie sa demonstrati ca nu ati comis fapta. Ea poate demonstra amenintarea? Oricum, mergeti la politie sa dati o declaratie. Va puteti lua si un avocat, este mai bine.
in primul rand el/ei trebuie sa demonstreze existenta faptei. daca denuntatoarea nu are martori si dvs nu vreti sa dati declaratie, mai mult ca sigur se va finaliza cu un NUP!
Consider ca nu user-ul trebuie sa demonstreze ca nu a savarsit fapta, ci cel care a depus plangerea trebuie sa probeze prin martori sau alte mijloace savarsirea acestei infractiuni. Daca intr-adevar nu ati amenintat aceasta persoana si nu exista nici probe impotriva dumneavoastra mai mult ca sigur nu se va incepe urmarirea penala. Dupa cum ati fost sfatuit si mai sus, duceti-va cu un avocat ca totul va fi mult mai simplu.
In completarea celor aratate mai sus,mentionez ca daca se va dovedi ca nu ati amenintat-o pe respectiva persoana si vesti fi scos de sub urmarirea penala,aveti posibilitatea de a formula,la randul dvs.plangere penala pentru denuntare calonioasa impotriva acelei persoane.
Fals?
ContSters88252
am facut plangere penala ,pentru amenintare, unei persoane cu care am avut o altercatie la judecatorie (in afara salii de judecata) cu ocazia ... (vezi toată discuția)