avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa 3 ani am realizat ca lucram la negru!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa 3 ani am realizat ca lucram la negru!

Pe 10/04/2008 m-am dus si m-am angajat la o firma de taximetrie(al carui nume deocamdata nu-l dau)si de la aceiasi data am inceput efectiv lucrul fara a beneficia de nici un fel de salariu,bonificatie sau concediu pana in ziua de azi.
Tot la cea data am semnat si un contract de munca insa......
Azi am aflat ca de fapt nu figurez ca muncind legal,ca nu exist in baza de date a ITM
Intrebarea mea este daca odata cu incetarea activitatii mele in firma respectiva pot cere daune si despagubiri pentru acesti 3 ani pierduti din viata,putand dovedii cu acte oficiale ca am activat in cadrul firmei(fiscalizarea nominala a aparatului de taxat,certificatul metrologic ce-mi poarta numele,amenzi de circulatie cu autoturismul firmei,etc)tinand cont si de faptul ca nu am posibilitatea de a-mi angaja un avocat platit.
Situatia este foarte complexa si implica si fraudarea statului prin neplata impozitelor aferente muncii depuse de mine si implicit ale incasarilor care clar nu erau trecute in contabilitate.
Sunt foarte constient de gravitatea afirmatiilor mele si sunt gata sa le sustin cu acte doveditoare.
Daca cineva este dispus sa ma reprezinte in fata unei instante judecatoresti cu reale sanse de a castiga procesul ce intentionez sa-l intentez,impotriva respectivei firme,si este de acord sa-si primeasca onorariul procent din valoarea
despagubirilor....astept un semn pentru discutii detaliate.
Mai mentionez in incheiere ca nu sunt un caz izolat si mult mai multe persoane sunt in aceasi situatie si lucreaza si in prezent in cadreul aceleiasi firme.Multi din ei sunt dispusi sa se alature actiunii mele si sa depuna marturie in favoarea mea in cazul in care var fi solicitati.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
SPIREA, utilizator
Cel mai recent răspuns: SPIREA , utilizator 17:49, 7 Aprilie 2011
mony23 a scris:

daca sesizati ITM-ul (in baza actelor doveditoare: chitante, bonul casei de marcat cu numele d-voastra) vor fi taxati, pt ca d-voastra depuneti o reclamatie, iar in instanta, daca-i dati in judecata veti avea castig de cauza 100%, chiar daca nu aveti copie dupa contractul de munca semnat in 2008 cand v-ati angajat. Puteti sesiza si SSM-ul, tot in cadrul ITM-ul exista

succes!

Multumesc.
Este un raspuns concret si incurajator pentru care va multumesc.Sunt hotarat sa merg in instanta dar am nevoie de o consultanta cu un avocat care sa fie de acord sa ma reprevinte fara onorariu anticipat,pentruca nu am posibilitati materiale.Sunt un om simplu ca enorma majoritate a romanilor ce-si duc zilele dupa o zi pe alta.Nu ma vait si daca fac aceste afiormatii sincere nu insemna ca nu am demnitate sau ca cer mila,insa nu-mi place sa pozez in ceea ce nu sunt.

Cu respect,
F.Spirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite la ,,negru'' ContSters142651 ContSters142651 M-am angajat la o firma care nu ofera fluturas de salariu,nu explica cum este platita ora suplimentara,te obliga sa stai peste programul de lucru si sa vii ... (vezi toată discuția)
Am lucrat câte o lună la două firme, dar la niciuna nu mi s-a făcut angajarea și nici nu mi-au plătit salariul. cum îl recuperez? sabadussimona sabadussimona Buna ziua. am lucrat la doua firme,cate o luna la fiecare,si denfiecare data am constatat ca nu mi s-a facut angajarea,si nu am primit nici salarul.Cum as ... (vezi toată discuția)
Scriisoare trimisa fostului angajator ContSters205948 ContSters205948 AM trimis prin posta o cerere cu confirmare de primire in care nu este trecut pe cartea de munca sporul de noapte si sporul de vechime si 2 saptamanii tinut ... (vezi toată discuția)