avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,in data de 26 martie termin concediul de crestere copil si nu stiu cum sa fac sa iau somaj.Fima la care am lucrat in astia 2 ani toti angajatii care ia avut ia mutat pe alta firma si pe aceea veche nu au ramas decat cateva fete care sunt in ccc si specific ca si mag unde lucram sa inchis dar respectiva firma mai are 10 magazine.Am vb la firma la resurse umane si mi-a spus ca nu stie daca pot beneficia e somaj cu toate ca firma respectiva numai isi desfasoara activitatea,ei vor ca eu sa vin si sa imi dau demisia ca sa poata sa imi faca contract pe cealalta firma sau au zis ca imi face transfer dar nu crede ca somaj poate sa imi dea.Ce sfat imi puteti da?Multumesc din suflet..
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:05, 22 Februarie 2011
Va sfatuiesc sa nu demisionati,sub nici o forma,pentru ca nu va poate garanta nimeni ca veti mai fi angajata,ulterior.
Buna ziua,ei vor sa ma pacaleasca oare cum ca eu nu am dreptul sa somaj dar daca firma nu mai este activa si nu se mai fac angajari pot da in somaj dar cred ca totul depinde de buna vointa a lor dar nu stiu cu ce argumente sa ma duc in fata loc ,lucruri concrete sa nu aibe cum sa ma pacaleasca.Ms
1. Legea 202/2002 spune:
Art.10...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

2. Inainte cu cateva zile de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solocitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Dvs. trebuie sa va reintoarceti la acelasi pot inscris in CIM. Daca postul a fost desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt post (in aceeasi firma) pe care nu sunteti obligat sa-l acceptati.
4. In aceasta situatie (daca postul dvs. nu mai exista) atunci angajatorul trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
5. Daca va convine postul oferit in alta firma atunci puteti sa demisionati si sa va faca CIM pe cealalta firma. Ca sa fiti sigura spuneti ca mai intai semnati CIM pe noua firma si apoi semnati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc dana-stefi dana-stefi Buna ziua,astazi am facut o cerere prin care solicit reinceperea activitatii cu data de 5 iunie dupa ccc pt a-mi da o decizie ce imi trebuie la dosar ca sa ... (vezi toată discuția)