avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redobandirea cetateniei romane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redobandirea cetateniei romane

Buna ziua,

In prezent am cetatenia olandeza pe care am obtinut-o in urma renuntarii la cetatenia romana. Aceasta a fost singura modalitate in cazul meu de a obtine cetatenia olandeza. Nu as fi vrut insa sa renunt la cetatenia romana.

V-as ramane recunoscator daca mi-ati putea spune: pot sa redobandesc cetatenia romana fara a pierde cetatenia olandeza, in acest caz in care eu am renuntat `voluntar`la cetatenia romana?

Statul olandez permite ambele cetatenii, intrucat ma incadrez la cazul: `m-am nascut si locuit in Romania pana la varsta de 18 ani`. Din cate stiu , statul roman permite dubla cetatenie.

Multumesc anticipat si astept raspunsul dvstra.
Toate cele bune,
Nicolae Lulu
Inginer


Cel mai recent răspuns: NicolaeLulu , utilizator 15:39, 4 Martie 2011
Aveti aici toate datele - acte si taxe (in lei vechi) necesare pentru redobindirea cetateniei.

[ link extern ]

Pe undeva prin text se zice, la acte ce trebuie prezentate:

DOVADÃ scrisă privind data pierderii cetăţeniei române - adeverinţă eliberată de misiunea diplomatică a României sau Serviciul Paşapoarte ori copia hotărârii Guvernului prin care s-a aprobat renunţarea la cetăţenia română ;

deci puteti sa va redobinditi cetatenia daca ati renuntat la ea "voluntar".

Bafta!!!
Va multumesc foarte mult pt raspunsul dvstra.
Va doresc toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea cetateniei romane NicolaeLulu NicolaeLulu Buna ziua, In prezent am cetatenia olandeza pe care am obtinut-o in urma renuntarii la cetatenia romana. Aceasta a fost singura modalitate in cazul meu de ... (vezi toată discuția)
Redobandirea cetateniei romane! noisette noisette pentru un cetatean al rep. moldova cum poate redobandi cetatenia romana, mai repede, deoarece actele au fost depuse de mai bine de 5 ani si nimic nu s-a ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romana si pasaport hay99 hay99 M-am nascut in Oradea si parintii mei au emigrat cand am avut 5 ani. astazi am 55 de ani. Acum asi vrea sa stiu daca mai am cetatenia Romana {am certificat de ... (vezi toată discuția)