avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constatare amiabila nefinalizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constatare amiabila nefinalizata

Alaltăieri , în timp ce viram la stânga cu maşina intr-o intersecţie , am lovit uşor o altă maşină ce venea din faţă şi care a încetinit brusc din mers . După incident ( pagube minore - fără victime ) am deplasat maşinile implicate în afara intersecţiei , şi ne-am înţeles pe loc , amiabil asupra accidentului - recunoscându-mi vina . Nu am fost la asigurator pentru a încheia o constatare amiabila de accident , deoarece celălalt şofer - taximetrist a spus că are o cursă de făcut şi că putem face actele mai târziu . Am acceptat , i-am dat asigurarea şi o copie după buletin , urmând să ne întâlnim pentru a concretiza constatarea . Din motive de comunicare , nu ne-am întâlnit . După 24 de ore eu am declarat accidentul la asigurator , iar celălalt şofer le Poliţie . In afară de amenzi ne-am ales şi cu permisele suspendate : eu 3 luni , celălalt şofer - o lună . Acesta este rezultatul unei înţelegeri amiabile neconcretizate !! Pot fi contestate procesele verbale de contravenţie ? Există şansa de a câştiga în instanţă , sau cel puţin de a diminua sancţiunea ?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:09, 26 Februarie 2011
Ceea ce trebuia neaparat sa faceti era sa insistati sa se faca acea constatare amiabila, in scris. Faptul ca verbal v-ati recunoscut vina nu inseamna ca intelegerea amiabila a operat.
Nu aveti motiv de contestatie a p-v de contraventie, nici pentru anulare nici pentru diminuare a sanctiunii. Dar, daca doriti, puteti incerca.
Faptul ca numai dvs.v-ati dus la firma de asigurari nu inseamna ca ati incheiat constatul amiabil.Prima si cea mai importanta conditie este ca ambii conducatori auto sa fie de acord cu aceasta forma de solutionare a accidentului.
Lipsa comunicarii a facut acest lucru.
P-v trebuie contestat numai daca sunteti convins ca ati fost sanctionat pe nedrept dar d.p.d.v al regulii de circulatie incalcat.
In opinia mea politie si-a facut treaba.Pers.care nu a declarat acc.in termen de 24 h a primit sanctiunea de 30 zile iar celalalt sanctiunea pt.vinovatia regulii incalcate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier daianera daianera Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)
Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Accident auto Stefanmar Stefanmar Va scriu si eu întâmplarea unui prieten. La ora 24 Acesta se deplasa cu mașina Logan din direcția Nord spre Vest a orașului, undeva a ... (vezi toată discuția)