avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aparari de fond in recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aparari de fond in recurs

la prima instanta intimata nu depune nici intampinare, nici concluzii (orale sau scrise), nu face niciun fel de aparari, nu se prezinta, desi este legal citata; pronuntarea a fost amanata de 3 ori, tocmai pentru a i se permite sa-si spuna punctul de vedere; acum intimata declara recurs pe motiv de nelegalitate a sentintei civile. Poate face aparari de fond pentru prima oara in recurs?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 17:10, 22 Februarie 2011
daca hotararea a fost data fara drept de apel se pot face aparari de fond la recurs.

prima instanta asculta sustinerile partilor si se pronunta pe temeiul dovezilor administrate; daca in fond tu nu ai raspuns la capetele de fapt si de drept ale cererii, nici nu ai prezentat dovezi cu care sa te aperi impotriva acestora, in recurs poti sa raspunzi pentru prima oara la aceste capete de cerere si sa prezinti dovezi, si in acelasi timp sa sustii nelegalitatea sentintei -probabil pentru ca judecatoarea nu a ghicit apararile pe care le aveai tu in minte?
Nu-mi fac probleme pentru apararile pe care le face intimata, le contracarez usor cu inscrisuri, dar ma surprinde ca poti desconsidera prima instanta iar instanta de recurs nu sanctioneaza acest comportament.Cum ramane cu "nedepunerea intampinari duce la decaderea din dreptul de a propune probe", nu ai depus nici concluzii- practic ai ales sa nu te aperi. De ce m-as mai duce si eu altadata in instanta de fond cand oricum nu conteaza iar instanta de recurs face toata treaba instantei de fond? Nu stiu, mi se pare abuziva folosirea caii de recurs in acest fel.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
nitmar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura civila miturusanda miturusanda In acest moment mai esti obligat sa trimiti intr-un anumit termen intampinare la recurs sau poti sa o sustii si la termenul sedintei de judecata in fata ... (vezi toată discuția)
Denumire document juridic casanova casanova Am actionat in judecata o persoana si am castigat in prima faza, judecatoria a emis sentinta in favoarea mea . Parata a declarat recurs , motiv pentru care si ... (vezi toată discuția)
Recurs cuziamusia cuziamusia in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)