avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la o hotarare judecatoreasca

In anul 2009 , am fost dat in judecata pentru neplata cheltuielilor, instanta a hotarat ca eu sa platesc restantele + penalizari +cheltuieli de judecata . INTREBARE :este normal ca o suma fixa data de catre o instanta judecatoreasca sa fie penalizata in continuare ? mentionez ca am reusit sa platesc 80 % din bani dar asociatia pe diferenta respectiva imi pune si acum penalizari . #-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:56, 22 Februarie 2011
Orice suma neachitata la timp este purtatoare de dobanzi si penalitati .
va pot pune penalizari doar pt restul din partea de intretinere neachitata. nu au dreptul sa va puna dobanzi la penalitati.
nimeni nu este mai presus de lege.
aveati o varianta la indemana:sa fi platit prin virament in contul asociatiei suma ce reprezenta restantele;astfel,nu mai curgeau penalitati.si restul a-ti fi achitat dupa posibilitati.
pe urma,acea asociatie a procedat cam ciudat; conform art 31 din Regulamentul Cadru al asociatilor de proprietari,coroborat cu art 17 din OG 85/2001,era scutita de taxa de timbru.alte cheltuieli de judecata,doar eventual cu un avocat sa inteleg ca au fost.
Asociatia a cerut probabil in acel proces intretinere+penalitati+cheltuieli de judecata pentru o anumita perioada si le-a obtinut, conform sentintei pe care spuneti ca ati primit-o ambele parti.
Dumneavoastra ati achitat mult mai tarziu, iar pentru restantele la intretinere se aplica in continuare penalitati pana la achitarea propriu zisa.
Deci daca in sentinta se spune "obliga parata sa plateasca suma de x lei restanta intretinere pana la 1 decembrie 2009" si dumneavoastra ati platit in decembrie 2010, asociatia este indreptatita sa solicite penalitati si pentru aceasta perioada, pana la achitarea propriu zisa a sumei (dar numai pentru cheltuieli reprezentand restante intretinere)
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
drg75, utilizator
ei pun penalizari si la cheltuieli(avocat) si la penalizarile ce erau in hotatare .

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Penalitati care nu sunt inscrise in listele de plata ContSters33235 ContSters33235 Am fost actionat in judecata de asociatia de proprietari pentru neachitarea debitelor la intretinere pentru o perioada de un an . Au cerut pe linga debitul ... (vezi toată discuția)