Buna ziua,
Am mai multe intrebari la care as dori raspunsuri cat mai repede.
1. La ORC in momentul in care depun cererea de radiere pt un PFA deschis in 2010, se aplica termenul de 5 zile de care am citit sau trebuie sa specific eu data incetarii activitatii?
2. Daca la ANAF declar 28 februarie ca data a incetarii activitatii si incasarea unei facturi emise in februarie se face de abia in martie cum trebuie sa procedez?
3. Contractele cu CAS si CASS cand se lichideaza? Trebuie sa astept ca ORC sa-mi elibereze vreo hartie prin care sa dovedesc ca radierea a fost facuta?
4. Teoretic am un contract de colaborare cu o firma pe luna ianuarie. M-au tot dus cu zaharelul si nu am primit inca acel contract, desi mi s-a spus ca pot linistita sa emit factura in care sa specific "prestare servicii conform contractului x din data y". Factura nu a fost platita nici in ziua de azi, desi era scadenta in 15 februarie. Precizez ca nu am primit nici o instiintare de refuz de plata, m-au tot amanat de pe azi pe maine. Ce e de facut? Daca nu am in mana contractul pot sa dovedesc ca acea factura este corecta si ca trebuie platita?
Pct. 36 din Normele de aplicare a art. 48 din Codul fiscal prevede ,,În venitul brut se includ şi veniturile încasate ulterior încetării activităţii independente, pe baza facturilor emise şi neîncasate până la încetarea activităţii,,.
Anularea contractelor cu Casa de Pensii si Casa de Sanatate se face dupa depunerea actelor de radiere de la ORC.
ORC transmite actele de radiere la fisc, dar este bine sa va interesati de data radierii pt a numai efectua alte opeartiuni cum s-a mai intamplat in alte cazuri
Declaratia 220
alina240
Buna ziua,
Sunt PFA, anul trecut am avut activitate, insa anul acesta nu o sa mai am. Am cateva facturi de anul trecut neincasate. Sper ca le voi incasa ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat
marespatricia
M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)