avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 220
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 220

Buna ziua,

Sunt PFA, anul trecut am avut activitate, insa anul acesta nu o sa mai am. Am cateva facturi de anul trecut neincasate. Sper ca le voi incasa anul acesta. In situatia de fata pe declaratia 220 trebuie sa trec ceva la venituri estimative, adica valoarea facturilor neincasate, in speranta ca le voi incasa sau trec venit estimativ 0.

Si inca o intrebare. Impozitul platit anticipat este cheltuiala deductibila sau nu? Se poate trece in RJIP?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
alina240, utilizator
Cel mai recent răspuns: Arpen Solution , Contabil 11:50, 22 Ianuarie 2010
1 - nu se poate face declaratia de venit estimat pe "0";
2 - in RJIP nu se trec platile la impozitul pe venit, nu este cheltuiala .
@alina240
1. Suma facturilor neincasate din 2009, pe care speri sa le incasezi in 2010, nu reprezinta o baza de impozitare. In 2009 te-ai incarcat cu acele facturi deci nu mai trebuie sa le inregistrezi inca o data in 2010. In RJIP se inregistreaza factura si nicidecum chitanta.
In conditia in care preconizezi ca nu o sa ai activitate in 2010 ar fi trebuit ca in declaratia 220 sa treci 0 la venit estimat si 0 la cheltuieli, dar codul fiscal nu permite asa ceva, deci o sa estimezi un venit de 50 lei si cheltuieli de 45 lei, deci un profit de 5 lei pentru care vei plati un impozit de 0.8 lei, bani pe care o sa ii iei inapoi in perioada septembrie-decembrie 2011.
2. Impozitul este o cheltuiala nedeductibila deci nu trebuie trecut in RJIP.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
ContSters85576, utilizator
* In Registru jurnal de incasari si plati (RIJP) se trece conform art. 51 din Ordinul nr. 1040/2004 orice suma platita , respectiv incasata, in numerar sau prin banca si se vor inregistra in mod obligatoriu cronologic si nicidecum facturile...#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea cheltuielilor deductibile partial (pfa) si calculul venitului total Mickaela Mickaela Buna ziua, Ma poate informa cineva cum trebuie inregistrate in Registrul jurnal de incasari si plati ptr. PFA-uri cheltuielile deductibile partial (cum sunt ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari plati + deduceri diverse teodor-andrei teodor-andrei Buna seara, Am cautat in forum diverse informatii, nu am reusit sa imi raspund chiar la toate informatiile necesare. Ce m-ar interesa sa aflu: 1. PFA in ... (vezi toată discuția)
Diferenta curs valutar rjip DanaZg DanaZg Buna ziua! Sunt traducator autorizat si tin contabilitatea in partida simpla. Fiind la inceput, nu stiu cum sa procedez cu diferentele de curs ... (vezi toată discuția)