avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plafon indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plafon indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Am inteles faptul ca mamele aflate deja in concediu de crestere a copilului raman cu cei doi ani neschimbati... dar intrebarea mea se refera la procentul de indemnizatie care se acorda... intrucat de la 1 ianuarie trebuia sa se revina la cei 85% sau 75% nu am inteles clar care este procentul in urma diminuarii!!!!

Am fost ieri la banca si pe luna ianuarie tot indemnizatia diminuata am primit nu a revenit la 4000 RON, stie cineva ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: TudoracheF , utilizator 17:17, 23 Februarie 2011
1. Din OUG 111/2010:
Art. 30
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Incepand cu 1 ianuarie 2011, pentru persoanele prevazute la alin. (1), indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau, dupa caz, anterioare adoptiei, incredintarii in vederea adoptiei, stabilirii masurii plasamentului sau a plasamentului in regim de urgenta sau a instituirii tutelei, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei.

(3) Dispozitiile alin. (2) se aduc la cunostinta beneficiarilor prin emiterea unei noi decizii de catre agentiile teritoriale.

2. Asadar trebuia sa primiti o decizie noua de la AJPS de modificare a cuantumului indemnizatiei.
Multumesc foarte mult de raspuns,

Dar sunt putin nelamurit in prima ordonanta de modificare s-a mentionat diminuarea cuantumului cu 15% pana la 31.12.2010.
Au voie sa vina sa modifice din nou acea ordonanta facand ca prevederile ei sa ramana definitive? Se poate aplica retoractiv?
1. Daca este corect sau nu, daca au voie sau nu, este relativ.
2. Eu v-am redat textele de lege care permit aceasta.
3. Ar fi bine sa faceti o scrisoare catre AJPS sa vedeti ce va raspunde.
Inca o data ca multumesc foarte mult

Asta este si urmatorul pas pe care m-am gandit sa il urmez sa fac o adresa.
I

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea indemnizatiilor de cresterea copilului aflate in plata din 1.01.2011 Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art.30 din recenta OUG 111/2010 Art. 30 (1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil 2011 anicoleta anicoleta Buna, Am o nelamurire as fi recunoscatoare daca ma puteti lamuri, eu am nascut pe data de 23.07.2010 conform legii indemnizatia de crestere copil s-ar fi ... (vezi toată discuția)