avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Pensie + concediu?!?!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Pensie + concediu?!?!

În sistemul de învăţământ se mai permite ca pensionarii să activeze "la catedră", cumulând astfel pensia şi salariul. Mai au dreptul la concediu? Atunci ei primesc concomitent atât pensie (pentru anii lucraţi până la data pensionării) cât şi concediu (pentru perioada lucrată efectiv, chiar şi după pensionare). Cu siguranţă e imoral, dar întrebarea mea este următoarea:
"Nu este ilegal să fie plătiţi de două ori pentru perioada de repaus aferentă celei lucrate?" :O
Cel mai recent răspuns: modreamarin , utilizator 14:10, 8 Februarie 2012
Iată că în sfârşit s-a schimbat legea şi pensionarii - cei care au activitate didactică, mai precis - nu mai sunt consideraţi ca angajaţi "obişnuiţi", cu normă întreagă, ci sunt plătiţi "la plata cu ora", fără drept la concediu şi alte facilităţi! Am intrat un pic în normalitate, de la 01.01.2012!!!!
Care to comment, anybody? B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de munca in spania, pensie de invaliditate in romania casteliana casteliana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Un pensionar in Romania pe caz de boala, gradul 2, incepand cu anul 2006, a lucrat in Spania, cu contract de ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale TANO2013 TANO2013 Buna ziua. In perioada 2007-2012 am lucrat cu contract individual de munca in Spania, in acelasi timp fiind autorizat ca PFA in Romania in alt domeniu de ... (vezi toată discuția)
Cadru legal salarizare în ro, pentru 5 ani munciti în uk. Olcootza Olcootza Bună ziua! Dacă am lucrat legal 5 ani în UK (2015-2020) și am adeverințe care să ateste acest lucru, se calculează aceşti ani la treapta de salarizare ... (vezi toată discuția)