Nu stiu daca subiectul pe care doresc sa il postez este chiar o discutie la moda.Daca nu se va dovedi a fi asa ceva va rog sa il mutati.Iar daca nu este chiar un subiect, va rog sa-l stergeti.:)
Un grup de elevi dintr-o scoala existenta in orasul X, ( cel mai probabil un grup, si nu doar un singur elev), animati probabil fie de motivul razbunarii in urma unei note proaste, fie din teribilism, din amuzament, au inregistrat pe numele unei profesoare aflate in pragul pensionarii, un cont de facebook.La avatar i-au selectat o fotografie a unei actrite ( care arata foarte bine) , iar la informatii despre ea, au specificat ca in domeniul cartilor are ca preferinte o carte cu titlul,, kamasutra", la filme, printre altele,au specificat un film cu titlul ,,sex drive" , la preferinte muzicale,,eminem" si alti cantareti de gen.
In comparatie cu metodele de a-si sicana profesorii folosite de alte generatii de elevi , mai din vechime ( gen pus pioneze pe scaun sau lipici, etc) , aceasta metoda de a-si ridiculiza profesoara,si care le este la indemana, tinand cont ca orice elev are acces la un computer , este cu mult mai grava , aducand atingere imaginii acestei femei, chiar daca admitem ca orice adult care ar vedea asa ceva si-ar da seama ca este o gluma proasta doar.
Pana unde credeti ca vor merge acesti elevi care par din ce in ce mai de nestavilit? Probabil ca unii dintre acesti elevi nu au inca 14 ani impliniti , iar daca ar avea, nici nu vad ce masura apta a-i convinge ca au gresti, s-ar putea lua impotriva lor.Si nici nu stiu mai ales daca aceasta profesoara, care este un om foarte bun si bland, cu oricata amaraciune ar fi primit vestea ca detine un cont intr-o retea de socializare , ar dori ca acesti copii teribilisti sa sufere ceva.
Credeti ca educatia precara primita in familie a contribuit la guparea acestor elevi pentru a comite o fapta deloc inocenta, sau ca, oricat de calitativa ar fi educatia de acasa, tinand cont si de alti factori extrafamiliali, acesti elevi s-ar putea influenta unii pe ceilalti pentru a pune la cale si a realiza astfel fapte?
Pesonal, consider ingrijoratoare o asemenea fapta, desi s-au intamplat altele si mai grave si despre care am auzit, unde profesorii au fost batuti, amenintati , li s-au distrus masinile, etc.
Cel mai recent răspuns:
Radu Gabrian , Mediator
03:14, 23 Februarie 2011