avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

As avea vreun drept asupra imobilului in care am locuit timp de 20 de ani impreuna cu sotul meu, in cazul unui divort, imobilul fiind mostenirea sotului meu in urma decesului parintilor lui? Mentionez faptul ca multe din reparatii le-am facut din banii mei, fiind salariata, sotul fiind pensionar de invaliditate ( adica are diabet). Avem 2 copii majori, unul este salariat iar celalalt este student.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:25, 22 Februarie 2011
Asupra acestui imobil nu aveti nici un drept in caz de partaj,acesta reprezentand bun propriu al sotului dvs.Puteti ridica pretentii asupra celorlalte bunuri ,achizitionate in timpul casatoriei,si care,potrivit legii ,sunt bunuri comune.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
daca puteti dovedi ca ati investit in casa lui, aveti dreptul la despagubiri in bani, casa in sine e doar a sotului
Avand in vedere ca imobilul este un bun mostenit de sotul dvs., acesta are calitatea de bun propriu al acestuia, deci nu poate face obiectului unui partaj de bunuri comune, insa daca impreuna prin munca si contributie comuna , in cei 20 de ani de convietuire ati adus imbunatatiri acestui imobil, aveti un drept de creanta constand in contravaloarea cotei de 1/2 sau in cota majorata ( in functie de contributia dvs.) din imbunatatirile aduse imobilului.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul ca fostă soție la locuința în care am stat ... Nela Draia Nela Draia Am dreptul că și fostă soție la locuința în care am stat împreună cu soțul dacă a fost dobândită cu act de moștenire? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Partaj bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb,daca o femeie,a trait alaturi de sot,28 de ani,si acum vrea sa se desparta,deoarece sotul,vrea sa o dea afara din casa.se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenit inainte de casatorie-partaj/bunuri proprii si bunuri comune mariusbt1 mariusbt1 daca ma casatoresc cu o fata,si inainte de casatorie am primit mostenire de la parinti o casa ,persoana cu care ma iau,dupa 5 ani da divort,bunurile se ... (vezi toată discuția)