avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant la \"prieten\"
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant la "prieten"

M-am bagat girant la prietena unui fost coleg pentru a recupera o suma care mi-o datora....Acum am primit tel de la banca ...rata este in urma cu 2 luni si ea nu raspunde...deci a sunat la mine.Am incercat sa dau de ei dar momentan in zadar.Am platit eu o rata dar cu numele si cnp-ul meu(asa am fost sfatuit)..pentru a nu deveni rau platnic.Ce nu stiu sigur e daca ea tot nu vrea sa plateasca si platesc eu tot...apoi o pot da in judecata,pentru a recupera banii....ca de muncit munceste....Daca nu platesc nici eu am inteles ca tot pe mine ma ia recuperatorul la bani marunti....mi se va opri 1/3 din salariu/?e greu caci nu eu beneficiez de bani si nu stiu pe ce cale sa o apuc.Astept informatii...Va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Cel mai recent răspuns: collen , utilizator 20:28, 22 Februarie 2011
Pai ai incercat sa recuperezi o suma si achiti acum cu muuuuult mai mult decat aveai de recuperat???#-o
Daca "prietena fostului coleg"are salariul banca ii poate pune poprire doar daca declara creditul scadent.
Daca ii achitati creditul si apoi il actionati in judecata pe debitor credeti ca veti avea ceva de recuperat?
Recuperatorii incearca sa recupereze de la debitor si de la giranti.
a-ti fost consiliat in mod corect.pana reusiti sa aveti o discutie cu respectiva persoana si sa calrificati situatia, este indicat sa continuati sa achitati dvs ratele.
aveti la indemana o actiune in justitie prin care sa puteti recupera sumele achitate in contul respective persoane.altfel, se ajungea intr-o situatie mult mai dificila(executare silita,penalitati,etc).si cum dvs a-ti devenit girant(fidejusor),banca sau societatea de recuperare se putea indrepta inclusiv impotriva dvs pentru recuperarea creantei,chiar daca puteati invoca beneficiul de discutiune.
dar in cazul in care se ajunge la neplata deci la oprire din salariu...aceasta oprire mi se va face doar mie sau si acelei persoane care a beneficiat de bani...1/3 din salariu de pe flururas sau tot ce intra pe card(salariu+norma de hrana+chirie..etc)?Deci ce ma sfatuiti..sa platesc in continuare si apoi sa ma judec cu persoana?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant collen collen M-am bagat girant la prietena unui fost coleg pentru a recupera o suma care mi-o datora....Acum am primit tel de la banca ...rata este in urma cu 2 luni si ea ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la giranti aleb aleb Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: In urma cu 1 an sau 2 , o ruda de-a mea impreuna cu un coleg au mers ... (vezi toată discuția)