avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită 2 probleme
Discuție deschisă în Executare silită

2 probleme

as avea si eu 2 intrebari ..mai precis 2 referinte asupra a ce as putea face:

1 am facut ca si multi romani in urma cu 7 ani un credit relativ mic 112mil vechi ....nu am mai lucrat dupa vreo 5 luni dupa ce am contractat resp credit si evident nu am mai putut plati . Suna una de la Eoksi care tot zice ca ma va executa silit ...nu am venituri nici bunuri pe numele meu ...as dori cum pot rezolva situatia (zic cei de la eoksi ca acum as avea de rambursat vreo 80 de mil pentru cele 12 milioane)

2 am o prietena foarte buna care a facut 1 credit la o banca (nu stiu exact la care) ..de la vreo 14 mil salariu(+ sporuri) acum are cam 6 mil ...rata este 5 si ea plateste cam 3 pe luna ...nu au vrut cei de la banca sa-i faca reesalonare cu toate ca a adus adeverinta ca i s-a micsorat veniturile ...amenintari toata ziua de la cei de la banca ..

as dori sa stiu ce se poate face in cele 2 situatii

Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:48, 22 Februarie 2011
La prima trimitetii la plimbare, si asteptati sa va execute silit - antunci o sa vedeti despre ce suma este vorba si cum o calculat, si in nici un caz sa nu accepati sa semnati ceva cu ei .

La a doua problema numai prin negociere cu banca se poate in principiu, ar mai fi protectia consumatorului dar depinde de situatia concreta, instanta in acest caz nu este asa dde recomandabil .
1.Daca nu aveti bunri nu va pot executa, ]ntruact exista riscul creditorului
care si-a ales un debitor insolvabil.
2.Poate cere o refinantare la o alta banca care-i ofera conditii mai bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit nevoi personale barbudaniela barbudaniela am luat un credit de nevoi personale fra ipoteca sau garantiin 2007 in franci elvetieni am platit dar o suna mai mica decit trebuia, am fost sunat si de la ... (vezi toată discuția)
Reesalonare sau rescadentare ancuta2003 ancuta2003 Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite integral seby78 seby78 buna ziua, am si eu o intrebare: am 2 credite de nevoi personale la care platesc ratele la 1/2 din valoarea lor; am primit de la banca o somatie ca am o ... (vezi toată discuția)