avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CAS

Am PFA in sistem real. In ianuarie am platit la CAS 116 lei, pt ca in decizia de impunere era precizata data inceperii activitatii ca fiind 15 ianuarie. In ianuarie nu am realizat nici un venit, dar nu am apucat sa depun acea declaratie pt suspendarea platii, pt ca mi s-a spus ca CAS se plateste pana la sfarsitul lunii pt luna in curs, desi peste tot am vazut ca se plateste pana in 25 a lunii urmatoare. Pana la urma cum e corect? Pot cumva sa-mi recuperez banii pe ianuarie, adica sa platesc in februarie doar diferenta pana la 222 lei (asta in conditiile in care in feb realizez venituri)
Cel mai recent răspuns: IoanaS-PFA , utilizator 10:28, 23 Februarie 2011
Va rog sa raspunda cineva, macar sa stiu exact care e termenul de plata al CAS: 25 luna urmatoare lunii pt care se impune plata, sau ultima zi lucratoare a lunii in cauza?
Legea nr. 263/2010 prevede la art. 40. - (1) ,,În cazul asiguraţilor prevăzuţi la art. 6 alin. (1) pct. IV şi alin. (2), termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale este până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.
(2) Pentru ceilalţi asiguraţi ai sistemului public de pensii termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale este prevăzut în Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare."
Art. 6 alin. (1) pct. IV se refera si la:
b) membri ai întreprinderii individuale şi întreprinderii familiale;
c) persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice;
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor - impact asupra pfa-urilor Popu Popu Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Impozit Serban Aurel Serban Aurel de cate ori se plateste impozitul cas (vezi toată discuția)