in anul 1994 mamea mea cumpara un teren ,in momentu vanzarii se face i chitanta de mana ,intabularea acestui teren se face in anul 2002 iar mama vrand sa i mi faca un cadou intabula pamantu de pe vechiul proprietar pe fosta sotie mentionez ca fosta sotie nu a achitat nici un ban pt acest pamant asadar toate bune pana aici ! urmeaza divortul meu si partaju ,la partaj pa proba cu martori este adus vechiul proprietar al terenului care spune in fata instantei ca nu a primit nici un ban de la sotie pt pamant si ca intreaga suma a fost achitata de mama mea insa sa convenit ca terenu sa fie intabulat pe fosta sotie.asadar instanta se autosesizeaza dispune inceperea urmariri penale pt fictivitatea sumei trecute in contract si pt ca contractu nu vizeaza proprietaru terenului si mama ci este incheiat intre fosta sotie si vechiul proprietar! este posibil anularea contractului?pamantu revenind cui in acest caz??
Probabil ca fostul proprietar a declarat in instanta pretul real si nu cel trecut in contract. Este posbila si anularea contractului numai daca se probeaza o astfel de fapta in cursul cercetarilor si dosarul ajunge in instata. Parerea mea este ca probatiunea este grea in aceasta situatie. Mult succes!
fostu proprietar a recunoscut ca contravaloarea pamantului a fost achitata de mama mea,insa pamantu a fost intabulat pe sotie si aici instanta a oprit sedinta si mi a spus ca se ajunge la penal pt fals fiind chemati in dosar penal fostu proprietar ,notaru si fosta sotie.este posibil asa ceva ??
intelg.
notarul nu are ca sa caute in aceasta ecuatie,le consfintind vointa partilor.
mi se pare straniu ca instanta a dat conotatie penala cazului.in fond,un proprietar a primit o suma de bani de la o persoana care a dorit sa fie trecuta in acte o alta persoana.are mai mult conotatie de simulatie pentru altul.
in acest caz,sunt sanse reale sa desfiinteze contractul de v/c si sa repuna partile in situatia anterioara,respectiv sa dispuna instanta perfectarea contractului intre mama dvs si fostul proprietar.
desigur, ce expun este una dintre variante;in functie de probele existente in dosar,solutia poate lua si o alta directie.
Contract
viorel2011
contractu de vanzare cumparare poate fii anulat daca se constata ca pretu trecut in contract este fictiv! este vorba de o bucata de ... (vezi toată discuția)
Partaj
viorel2011
intr un proces de partaj la proba cu martori,unu dintre martori fiind proprietaru unui teren vandut mamei mele in anu 1994 ,insa din ... (vezi toată discuția)
10 ha
OVIDIUMATEIAS
Buna Ziua,
daca cineva si-ar putea da cu pararea i -as multumi.
Deci pe scurt
Sotia a mostenit 10 ha de teren agricol,si -a despagubit fratii,titlu ... (vezi toată discuția)