avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract CAS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract CAS

Buna!
Am fost astazi la CAS pt a-mi face contract cu ei, ca sa imi pot plati si eu contributia ca tot omu'(mi-am infiintat un PFA incepand cu ianuarie 2011). La un moment dat, in activitatea mea cu carte de munca a intervenit o pauza de vreo 2 ani, pauza in care nu am facut absolut nimic. Adica am facut mai putin decat face o planta, nu am produs nimic, nu am consumat nimic, nu am avut nevoie de ajutorul sistemului sanitar din Romania. Acum, un domn de la CAS Maramures, imi spune ca nu imi poate face contract, decat in momentul in care achit contravaloarea contributiei pe minim 6 luni la salariul minim pe economie, la CAS, ca "asa-i legea". Legea lu' peste prajit!!! De ce sa platesc retroactiv un serviciu de care n-am beneficiat? Vreau sa va intreb , daca sunteti amabili si stiti, chiar asa e?
Multumesc si numa' bine!
Cel mai recent răspuns: ContSters165814 , utilizator 22:42, 22 Februarie 2011
Buna ziua!

Eu am patit mai grav decat Dvs.! Am platit pe ultimele 6 luni, eu nemaifiind asigurat cam din anul 2000, si tot nu au vrut sa-mi incheie contractul pe motiv ca ar trebui sa le mai platesc si 100 mil. pt. ca am vandut o casa in anul 2008 si ei considera ca am obtinut profit din aceasta vanzare!
Am prezentat situatia la rubrica "Somaj, asigurari sociale...", topic "sanatatea: obligatorie?!". Va puteti inspira de acolo.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
babysee, utilizator
Fereasca bunul Dumnezeu!!! Ma duc maine sa platesc cat mi-au zis, ca e bine asa. Ne pastoreste un guvern mai smecher decat camatarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Pensie copil MIHAI999 MIHAI999 Buna ziua ,poate pare ciudat ce vreau sa va intreb,dar vreau sa stiu ce pot face pentru copii mei. Vreau sa fac un credit ipotecar pe 20 de ani,in momentul de ... (vezi toată discuția)
Nu reusim sa facem certificatu fetei Anasophie Anasophie Buna ziua sunt Ana eu am o problema care de jumatate de an ma chinui sa o rezolv am fost casatorita doar in acte ca persoana a plecat a doua zi si nu se mai ... (vezi toată discuția)