avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie copil

Buna ziua ,poate pare ciudat ce vreau sa va intreb,dar vreau sa stiu ce pot face pentru copii mei. Vreau sa fac un credit ipotecar pe 20 de ani,in momentul de fata am doi copii minori in varsta de 3 si 10 ani,daca fereasca dumnezeu se intampla ceva cu mine si sotia,cei doi copii au dreptul la pensie .Mentionez ca si eu si sotia avem in jur de 12 -14 ani vechime in munca,lucram cu contract de munca pe perioada nedeterminata ,unul din noi are minim pe economie adica 724 net iar celalalt 1.650.Valoarea creditului este in jur de 700 pe luna,vreau sa stiu daca ei au dreptul la pensie.Pentru ca stiu ca ei vor fi bine crescuti de mama mea(aici chiar nu i-mi fac griji)dar ma gandesc ca poate nu reuseste sa achite si creditul.Asa daca stiu ca mai ea si ceva de pe urma noastra stiu ca nu exista riscul sa piarda casa. Stiu ca pare ciudata intrebarea mea,dar trebuie sa ne gandim si la copii inainte de a lua o decizie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 16 Iunie 2015
asigurati-va in cazul unui deces, iar creditul se va plati din asigurare.
in ce priveste pensia
Art. 83

Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor, dacă susţinătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b).

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas vuraistavn vuraistavn Copilul are dreptul la pensie de urmas daca parintele s-a sinucis? (vezi toată discuția)
Pensie SDENYS23 SDENYS23 buna seara am o intrebare.pot beneficia dupa moartea unui parinte de pensia lui?? (vezi toată discuția)
Pensia de urmas ptr minor antonio123 antonio123 AM fost la casa de pensie si mia zis ca copilul meu sa beneficieze dupa pensie de urmas trebuie ca tatal copilului decedat sa aiba 20 ani vechime in campul ... (vezi toată discuția)