avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav

Buna seara!
As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin.
Am un copil de 1 an si jum. cu handicap grav, iar eu sunt in concediu ingrijire copil. Poate beneficia sotul meu in momentul actual de indemnizatia de insotitor, aflandu-se in somaj? Sau daca nu, poate fi asistent personal chiar daca eu ca mama sunt in concediu ingrijire copil?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dianamitru , utilizator 08:10, 12 Iulie 2011
Ramaneti in indemnizatia de crestere a copilului, majoritatea primariilor nu mai angajeaza asistenti personali si taie indemnizatiile de insotitor.
nu stiu daca ati rezolvat cu indemnizatia dar eu am scris la autoritatea pentru handicap si mi s-a raspuns clar ca eu nu am dreptul la asa ceva dar sotul meu da. si eu ma lupt de mult cu autoritatile din vaslui. daca doriti sa va trimit raspunsul lor trimiteti mesaj pe site. totusi sper sa fi rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil handicap grav valytzu38 valytzu38 Ce drepturi are un copil cu handicap grav,daca mama are un copil de 6 saptamani si va lua concediu de crestere a copilului,mama fiind angajata pina acum ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)