avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contestatie tabel preeliminar creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contestatie tabel preeliminar creante

Sunt creditor inscris in tabelul preeliminar al creantelor alaturi de alti 6 creditori. M-ar interesa catre cine se adreseaza contestatia impotriva acestui tabel preeliminar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 21:07, 23 Februarie 2011
Va reproduc articolul semnificativ din Legea insolventei:

Art. 73
(1) Debitorul, creditorii si orice alta parte interesata vor putea sa formuleze contestatii cu privire la creantele si drepturile de preferinta trecute de administratorul judiciar/lichidator in tabelul preliminar al creantelor.
(2) Contestatiile trebuie depuse la tribunal cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, prin sentinta de deschidere a procedurii, pentru definitivarea tabelului de creante atat in procedura generala, cat si in procedura simplificata.
(3) La termenul stabilit prin sentinta de deschidere a procedurii pentru definitivarea tabelului de creante, judecatorul-sindic va solutiona deodata, printr-o singura sentinta, toate contestatiile, chiar daca pentru solutionarea unora ar fi nevoie de administrare de probe; in acest din urma caz, judecatorul-sindic poate sa admita, in tot sau in parte, creantele, in mod provizoriu, la masa credala, atat in ceea ce priveste deliberarile, cat si repartitiile.
(4) Daca se admite creanta fara dreptul de preferinta pretins, aceasta va participa la repartitiile sumelor obtinute din valorificarea bunurilor negrevate de garantii.
(5) Din sumele care s-ar obtine din valorificarea bunurilor supuse dreptului de preferinta contestat se va consemna partea ce s-ar cuveni acelei creante.

Va recomand sa luati legatura si cu lichidatorul numit in cauza pentru mai multe informatii

Succes!
multumesc ! scurt si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Facturi emise ulterior deschiderii procedurii prevazute de legea 865/2006 dyana33 dyana33 Buna ziua! Am depus o cerere de inscriere la masa credala a unui debitor aflat in insolventa si desi am specificat ca facturile erau emise ulterior ... (vezi toată discuția)