avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Notificare si punere in intarziere prin lichidator ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Notificare si punere in intarziere prin lichidator judiciar

Am primit o recomandata, de la un lichidator judiciar , societate civila de insolventa, (mi se da un numar de dosar de la tribunal) prin care sunt anuntat ca, din actele contabile ale societatii supuse procedurii insolventei, datorez suma de 1460 lei, suma ramasa de achitat conform facturii xxx./ august 2008 in valoare de 2920 lei.
Mi se cere sa achit suma restanta in maximum 3 zile de la primirea prezentei si mi se aduce la cunostinta ca am fost pus legal in intarziere cu toate consecintele juridice ce decurg din aceasta.
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in acest caz. Eu stiu ca am platit 50% la contractare si 50% la livrarea produselor la domiciliu. Evident ca nu mai am nici o hartie din 2008 care sa demonstreze acest lucru. Sa ignor aceasta notificare sau sa incerc sa iau legatura si sa ma justific.
Chiar nu as vrea sa mai platesc odata, doar pentru ca nu am pastrat chitantele.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
dumiflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumiflorin , utilizator 10:39, 20 Aprilie 2011
Va sfatuiesc sa luati legatura cu lichidatorul si sa-i dovediti ca ati platit. Lichidatorul va poate actiona in instanta pentru recuperarea creantei.
I-as face dovada, dar nu am cum... Nu gasesc nici o chitanta din 2008, si nu mi se pare moral ca dupa atata timp sa-mi spuna ca nu am platit.
dumiflorin a scris:

I-as face dovada, dar nu am cum... Nu gasesc nici o chitanta din 2008, si nu mi se pare moral ca dupa atata timp sa-mi spuna ca nu am platit.

termenul de prescriptie este de 3 ani si ca urmare se incadreaza - este legal
daca nu puteti dovedi sunteti bun de plata a doua oara
trebuie sa faceti dovada platilor daca ati platit
Ce firma din lumea asta(Romania) iti aduce bunurile acasa (pw persoana fizica) pana nu achiti acele bunuri?! Dupa 2 ani jumate te trezesti ca ti se cere sa faci dovada achitarii produselor cumparate. Mi se pare aberant! Doamne ajuta sa nu se mai trezeasca si altii ca nu gasesc cine stie ce in contabilitate si sa-mi mai ceara chitante vechi...In anul 2008 mi-am construit casa (regie proprie) si am facut "cumparaturi" de ~ 80 000 euro...
Daca tot e sa platesc, asta e, intai sa ma dea in judecata.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
dumiflorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata a datoriilor catre fisc si lipsa documente contabile a unui srl declarat inactiv. Conrad Conrad Buna seara, azi am primit o scrisoare prin care sunt instintat ca a inceput procedura de executare silita pentru datoriile fiscale ale societatii a carui ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma edilmiki edilmiki Buna ziua,va rog daca imi puteti da si mie niste raspunsuri, am firma care a intrat in insolventa dar am bunuri constructii .camioane luate in leasing si nu ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata? oti oti pot merge pe somatie de plata ca sa recuperez de la un fost angajat (a plecat cu 55 b) o suma de bani pe care a primit-o de la firma pt o deplasare si pt care ... (vezi toată discuția)