avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somatie de plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somatie de plata?

pot merge pe somatie de plata ca sa recuperez de la un fost angajat (a plecat cu 55 b) o suma de bani pe care a primit-o de la firma pt o deplasare si pt care nu a adus decont ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 29 Septembrie 2008
Litigiile intervenite intre un angajat si angajator se solutioneaza de tribunal, sectia litigii de munca si asigurari sociale, in bucuresti este sectia a VIII-a.

Pentru somatia de plata competenta este judecatoria.
La momentul incetarii contractului de unca nu s-a intocmit nota de lichidare?
Puteti chema fostul salariat in instanta.
da angajaul a plecat cu nota de lichidare,ulterior s-a constatat ca nua adus decontul de cheltuieli pt o suma de 2000 ron.
pt. Denisas Stiu care este competenta in cz litigiilor de munca,ma intrebam daca pot folosi somatia de plata pentru recuperarea prejudiciului
Din moment ce pe nota de lichidare scrie ca nu are datorii vis-a-vis de societate este putin cam dificil.
Sa vedem ce spun si colegii nostri avocati.
compartimentele personal si contabilitate sunt separat si nu s-au informat unii pe ceilalti de plecarea respectivei persoane(care nu era gestionar) ,dar exista documentul de incasare a sumei de bani semnat de acesta prin care pot dovedi ca a ridicat banii de la casierie.

Alte discuții în legătură

Recuperare paguba ContSters56278 ContSters56278 In cazul in care am un salariat caruia i s-a dat o suma de bani pentru a achizitiona un bun pt. firma (i s-a eliberat suma ca avans pentru care a si semnat ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare aaax aaax buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie : In urma cu 2 ani au incetat raporturile de munca cu fostul anagajator de comun acord, am nota de lichidare semnata ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Maria16100 Maria16100 Buna ziua, Am fost angajat detasat in Franta pana in 08.12.2018. Actele de demisionare le-am obtinut in mai multe transe a durat pana la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)