am un ONG si acum am aflat ca contabilul pe care l-am trecut ca fiind cenzor nu este autorizat.
ce pot sa fac in acest caz?
trebuie sa refac intreaga documentatie sa o depun la judecatorie sau e suficient o sedinta a adunari generale?
Daca in actul constitutiv ati indicat numele cenzorului atunci trebuie sa refaceti documentul, daca nu aveti nevoie doar de Hotararea Adunarii generale prin care sa alegeti si sa revocati cenzorul.
este trecut in actul constitutiv numele cenzorului deci trebuie sa refac toate actele si sa le depun din nou la judecatorie?
dar daca ONG are doar 5 membrii este necesar sa fie cenzor?
Fiind in aceeasi situatie, m-am interesat si am inteles ca daca asociatia are pana in 100 membri, trebuie stabilit un cenzor, al carui nume nu trebuie trecut in statut (tocmai pentru a nu-l modifica prea des). Cenzorul este stabilit de Adunarea Generala a membrilor asociatiei.
Ce nu am inteles eu si sper sa ma ajute cineva, este faptul ca: cenzorul poate fi o persoana care poate avea orice pregatire dar care sa stie sa citeasca documentele intocmite si sa poata intocmi un raport referitor la activitatea asociatiei pe anul care a trecut, raport pe care il prezinta adunarii generale?
Numai pentru asociatii cu peste 100 membrii trebuie comisie de cenzori formata din minim 3 membrii din care unul sa fie expert contabil.