avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA nerezident in cazul taxei arbitrale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA nerezident in cazul taxei arbitrale

Se aplica TVA la taxa administrativa + onorariu arbitral percepute de Curtea de Arbitraj International din Bucuresti in cazul in care reclamantul este rezident in SUA? Va rog sa imi indicati si baza legala. Daca este nevoie, cuantumul taxei si onorariului este cel prevazut aici: [ link extern ]

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bellatrix , utilizator 21:46, 23 Februarie 2011
nu se percepe tva.
art. 133, alin 5, lit e), pct. 5 din codul fiscal
Multumesc, acolo ma uitasem si eu dar prevederea se aplica numai pentru:

1. închirierea bunurilor mobile corporale, cu excepţia tuturor mijloacelor de transport;

2. operaţiunile de leasing având ca obiect utilizarea bunurilor mobile corporale, cu excepţia tuturor mijloacelor de transport;

3. transferul şi/sau cesiunea drepturilor de autor, brevetelor, licenţelor, mărcilor comerciale şi a altor drepturi similare;

4. serviciile de publicitate;

5. serviciile consultanţilor, inginerilor, juriştilor şi avocaţilor, contabililor şi experţilor contabili, ale birourilor de studii şi alte servicii similare, precum şi prelucrarea de date şi furnizarea de informaţii;

6. operaţiunile de natură financiar-bancară şi de asigurări, inclusiv reasigurări, cu excepţia închirierii de seifuri;

7. punerea la dispoziţie de personal

Nu inteleg unde anume se incadreaza taxa arbitrala si onorariul arbitrului in enumerarea anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)
Solutionare litigii: tribunal sau curtea de arbitraj a reg. comertului brebone brebone Buna ziua, Comunitatea dvs. online cred ca este singura in masura sa ma lamureasca asupra unei zvonistici pe care o intalnesc de ceva vreme cu privire la ... (vezi toată discuția)
Arbitraj comercial alina_cj alina_cj Buna ziua, As dori un astfel de contract (vezi toată discuția)