avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul blocului--
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul blocului--

Acum cateva zile administratorul imi spune ca vrea sa inlocuiasca la mine in ap. o bucata din teava metalica comuna cu agent termic cu o mufa de trecere cu pexal {mentionez la mine in ap.teava comuna nu e dreapta are in partea superioara o bucla orizontala de cca.60cm din cate stiu eu este ca o protectie in caz de cutremur teava sa aiba un joc sa nu fie fixa } sub pretextul ca ar fii infundata si nu mai ajunge agent termic la etajele superioare.1Nu cred asa ceva pt ca suntem deja in a 4 luna de furnizare a calduri si pana acum nu sa plans nici un vecin ca nu ar avea caldura ca doar n-or fii facut focul in casa#-o.2.Ce rezistenta poate avea legatura dintre o teava metalica si pexal:hammer:sa nu mai vorbim si de estetica ca te zgarie pe ochi.In concluzie nu sunt de acord, poate sa faca aceasta schimbare fara acordul meu totusi se executa la mine in ap?A lucrarea vrea sa o faca cu o firma de a lui:hm: Astept cateva sfaturi cu multe multumiri:love2:
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Dan13, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 22:13, 24 Februarie 2011
Domnule observ ca sunteti nou pe forum, asa ca va spun bine ai venit!
Administratorul este angajatul asociatiei, deci al dvs. si are atributiuni precise in legatura cu buna administrare a condominiilor, pentru ca altfel, il schimba presedintele com. executiv foarte repede.
Parca am mai auzit eu pe undeva speta aceasta cu o teava indoita care chipurile ar trebui sa preia niste alungiri - dar nu de la cutremur, ci de la faptul ca prin acea teava trece un lichid fierbinte, care ar putea, prin dilatare sa contorsioneze putin acea teava. Chiar am si vazut asa ceva intr-o bucatarie... Faza este ca nu-i chiar asa de negru dracu' pentru ca altfel proiectantul ar fi prevazut aceasta posibilitate si ar fi facut tot felul de lire, asa se cheama acea teava indoita.
Bun, daca cineva de pe tronsonul respectiv a reclamat la asociatie ca nu functioneaza incalzirea, atunci sigur ca administratorul trebuie sa "faca ceva", altfel se va spune ca acesta nu-si face treaba si iar iese prost.
Bun, de obicei lucrarile de reparatii se fac cu o firma sau un meserias pe care com. executiv o selecteaza din mai multe oferte. Ca este firma lui sau a mea, care ar fi problema dvs.? Poate ca este cea mai buna oferta, puteti sa vedeti ce oferte au mai fost facute.
In alta ordine de idei, daca lucrarea trebuie facuta in casa dvs. este musai sa permiteti acest lucru pentru ca altfel nu se poate din cate am inteles. Ca lucrarea "v-a tine" sau nu, este o alta problema pe care o las in seama dvs. sa o judecati si da, se poate face o imbinare destul de reusita intre o teava metalica si o bucata de teava de pexal.
Poate nu am fost inteles ,mesajul ne fiind foarte compet nu sunt cu totul impotriva acestei schimbari dar daca tot modificam ceva sa facem cu cap adica nu pot acepta o teava de pexal cand acum se foloseste teava de polipropilena cu insertie de fibra compozita, insertie de aluminiu etc., si referitor la teava metalica daca ar fii opturata normal ca as fii de acord sa o schimbe dar nu vad cum dupa atatea luni friguroase si cu multe grade sub zero tocmai acum nu mai ajunge agentul termic cand mai am avea o luna de frig,cat despre firma am multe rezerve parca vad ca vine cu un instalator care imi face o lucrare de in 2 zile o sa am fantana arteziana in camera asta ar fii marea problema:stunned:
Acea parte de teava indoita se numeste bucla de dilatatie si exista posibilitatea ca aceasta sa se infunde. Daca vecinii s-au plans ca nu au caldura, administratorul sesizeaza furnizorul de agent termic si reprezentantii acestuia vor decide daca este de acolo sau nu si vor face interventia. In niciun caz nu trebuie sa o faca administratorul, ca are el impresia ca de acolo este.
Teava aceea, chiar daca trece prin apartamentul dvs. este parte a instalatiei de incalzire a blocului si apartine tuturor. n cazul in care, sa zicem, de la acea bucla de dilatatie se trage necazul, trebuie sa permiteti accesul pentru remediere. Repet, aceasta sa o faca reprezentantii funtizorului, nu administratorul, chiar daca este calificat pentru asa ceva.
In primul rand, din punct de vedere financiar este o problema. Interventia presupune golirea instalatiei ceea ce nu e tocmai indicat.
Furnizorul nu are nici o atributiune(obligatie) dupa ce instalatia a trecut de limita proprietatii.Daca ve-ti merge la ei la sediu o sa va raspunda '' pe nerasuflate'' ca ei nu raspund de interioare.
Daca administratorul sau presedintele au luat hotararea sa se intervina incercati sa fiti cooperant.Eu sunt sigur ca ei stiu ce trebuie facut si vor aduce pentru reparatie persoane calificate.
@johnpescar
Va rog frumos sa nu mai raspundeti in necunostinta de cauza. Sigur, RADET intervine pana la vana din subsol, insa exista si cazuri de acest gen in care poate sa intervina, daca presedintele face o sesizare si spune ca exista o problema. La noi in asociatie au venit cei de la RADET si au facut modificari la bucla de dilatatie de patru ori in decurs de 7 ani.

@dan13
Puteti merge la vecinul de deasupra si puneti mana pe teava de tur si retur. Daca temperatura tevilor este relativ aceeasi, atunci nu are nicio legatura cu bucla de dilatatie ci, cel mai probabil, caloriferul vecinului e infundat pe undeva.
Daca una dintre tevi are o temperatura mult diferita (aproape rece), atunci undeva s-a infundat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa schimb dinnou coloana de caldura teo321 teo321 Buna ziua, Iata ca este problema mea: acum 6 ani am achizitionat un apartament. Am schimbat coloana de caldura cu pexal si am imbracat-o in rigips. Atunci ... (vezi toată discuția)
Teava comuna propusa pentru taiere FLORIEAN FLORIEAN Locuiesc la etajul 5 intr-un bloc de 10 etaje, la mine in ap se afla bucla tevii comune de incalzire. Administratorul doreste sa taie aceasta bucla deoarece ... (vezi toată discuția)