avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu vreau sa schimb DINNOU coloana de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu vreau sa schimb DINNOU coloana de caldura

Buna ziua,

Iata ca este problema mea: acum 6 ani am achizitionat un apartament. Am schimbat coloana de caldura cu pexal si am imbracat-o in rigips. Atunci i-am m-am rugat de toti vecinii mei sa schimbe. Nimeni nu a vrut.
Acum s-a hotarat sa se schimbe coloanele de caldura cu tevi de cupru, dar eu EVIDENT ca nu vreau pentru ca nu doresc sa-mi sparg dinnou tot apartamenul ca sa schimb tevi de acum 6 ani si sa mai decatez o gramada de bani pe reparatii.
Problema e ca astia tot ameninta ba ca ma dau in judecata ba ca ma izoleaza ba ca imi scol in cap tot blocul ba ca pexalul nu mai e trendy si acum se poarta cupru, ba ca asociatia (ceea care plateste proiectul) nu doreste sa uneasca pexal-ul meu cu cuprul lor.

Ce pot sa fac ?
Cum pot sa procedez cu o adunatura de batrani fara incarcare ?

Merci mult,
Teo
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 23:00, 30 Septembrie 2008
Ce inseamna batrani fara incarcare? Pexalul o sa imbatraneasca in cativa ani si o sa fiti nevoit sa va schimbati toata casa, nu numai 2,5 m de pexal. Probabil nu aveti idee ce inseamna o plesnitura pe timp de iarna a pexalului cu apa la temperatura de pe coloana. Si intr-adevar, tot cuprul e mai fain. Problema e ca ati facut un lucru nu tocmai bine, tevile de caldura nu se astupa sub rigips din cel putin 2 motive pe care le stiu eu: 1 este ca daca crapa trebuie sa aveti access urgent la ele si 2 este ca o coloana de caldura in sine va da o parte din caldura in camera. Este si motivul (al doilea) pentru care o teava de cupru este mai buna decat una de pexal. Si daca vreti cu tot dinadinsul sa o mascati puteti face asta cu o masca mobila frumos dichisita.
daca s-a hotarit in adunarea generala inlocuirea instalatiei de incalzire in bloc cu tevi de cupru, chiar nu aveti ce face si trebuie sa va supuneti acestei hotariri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii cu o suma oarecare,ori defalcata sacalul09 sacalul09 As dori ca cunoscatorii care s-au lovit de aceasta problema,sa imi explicare si in ce baza se poate plati cotelor de contributie la plata intretinerii ... (vezi toată discuția)